Αγκιναρούλες στο βάζο!!!

Οι αγκινάρες που λατρεύω μπαίνουν στο βάζο για να συνοδεύσουμε τα βραδινά ουζάκια ή μπύρες ή και να προσθέσουμε στις σαλάτες μας.

Τις έχω φτιάξει πριν χρόνια με μικρές αγκινάρες που μου είχε χαρίσει παραγωγός φίλη όταν πλέον είχε τελειώσει η μεγάλη παραγωγή.  Τότε τις είχα κάνει με ένα διαφορετικό τρόπο, όχι πως δεν είχαν βγει καλές, συνέχεια έψαχνα το καλύτερο.

Πριν δυο μέρες φίλη μου έστειλε μήνυμα: στείλε κάποιον έχω άγριες αγκινάρες για σένα.

Έτρεξα λοιπόν τις παρέλαβα κι αμέσως συμβουλεύτηκα καλό φίλο, ο οποίος ήμουν σίγουρη ότι είχε τις καλύτερες συμβουλές για το πως θα τις αξιοποιήσω καλύτερα.

Προσάρμοσα τις ποσότητες των υλικών  στα μέτρα μου και σήμερα οι αγκινάρες μπήκαν στο βάζο.

Αγκιναρούλες στο βάζο!!!

Print Recipe

Αγκιναρούλες στο βάζο!!!

Print Recipe

Συστατικά

  • 30 τρυφερές φρέσκες αγκινάρες
  • 250 ml Χυμό λεμονιού
  • 500 ml ξύδι λευκό
  • 600 ml ηλιέλαιο
  • 50 ml γλυκό κρασί προαιρετικό
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 10 μπαχάρια
  • λεμόνια το χυμό για το καθάρισμα των αγκιναρών

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με νερό και χυμό λεμονιού. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση, διαφορετικά τις αφήνουμε ολόκληρες.

  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το ηλιέλαιο, το κρασί, το αλάτι και τα μπαχάρια και τοποθετούμε στην εστία.

  3. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες και βράζουμε 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε 20 λεπτά.

  4. Μεταφέρουμε τις αγκινάρες σε βάζα αποστειρωμένα και γεμίζουμε καλά με το υγρό που έβρασαν.

  5. Κλείνουμε πολύ καλά τα βάζα και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Ελέγχουμε το καπάκι να έχει βυθιστεί στο κέντρο, ένδειξη ότι έχουμε κλείσει σωστά το βάζο.

  6. Αποθηκεύουμε σε σκοτεινό ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε το βάζο τοποθετούμε στο ψυγείο.

Σημειώσεις

Οι ποσότητες είναι προσαρμοσμένες για 30 μικρές αγκινάρες, ίσως περισσέψει λίγο υγρό.

Αν δεν έχετε γλυκό κρασί παραλείψετε το.

Για το πως καθαρίζουμε τις αγκινάρες μπορείτε να δείτε εδώ.

Αν έχετε άγριες αγκινάρες θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στους χειρισμούς λόγω του ότι τα αγκάθια τους μπορεί να σας τραυματίσουν, γιαυτό καλό είναι να τις καθαρίσετε φορώντας χοντρά γάντια κουζίνας.

Πηγή: asproylas.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.