Ασιατικό φιλέτο κοτόπουλου με λαχανικά….. à la Mαίρη
- 3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους(600-700γρ.)
- 6-7 μανιτάρια λευκά ή porto bello(500γρ.)
- 1 μέτριο κολοκύθι
- 3 μέτρια καρότα
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 μέτριο πράσο(μόνο το λευκό μέρος)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- χοντροκοπανισμένο πιπέρι
- αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα γλυκό τσίλι (sweet chili sauce)
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (Asian sauce soja)
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου Jack Daniel’s (barbecue sauce – smooth original, Jack Daniel’s)
- 1 κούπα ρύζι basmati
- 3 κούπες νερό
- 1 φρέσκος κύβος λαχανικών ή κοτόπουλου
Προσθέτουμε το ρύζι και μόλις αρχίζει να χοχλάζει, το σκεπάζουμε πολύ καλά και σβήνουμε το μάτι.
Μετά από 7΄, δοκιμάζουμε το ρύζι και εάν είναι βρασμένο, το σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.(Θα τον χρειαστούμε στο κοτόπουλο).
Εκτέλεση λαχανικών και κοτόπουλου:
Ξεκινάμε, ζεσταίνοντας καλά τις 5 κουταλιές από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για 10΄ και λίγο πριν τα αφαιρέσουμε από το τηγάνι, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
Μετά από 5΄ προσθέτουμε και το μίγμα καρότου, πιπεριάς και κολοκυθιού.
Τα σοτάρουμε για 10΄ και τα προσθέτουμε στη πιατέλα με τα μανιτάρια.
Κατόπιν προσθέτουμε ελάχιστο νερό(ξεπλένοντας το μπολ της μαρινάτας, και συμπληρώνοντας με το ζωμό από το ρύζι(συνολικά 1/2 κούπα). Σκεπάζουμε καλά το τηγάνι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄ακόμα.
Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ησυχάσει για άλλα 10΄. Δοκιμάζουμε, μήπως θέλει να προσθέσουμε λίγο αλάτι.