Γαλατόπιτα σοκολατένια

Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια υπέροχη σοκολατένια γαλατόπιτα που θα λατρέψουν  τα παιδιά και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι. Μια σοκολατόπιτα με εξαιρετική γεύση, καλυμμένη με κρούστα ζάχαρης για πιο τραγανή γεύση. Πασπαλίστε τη με ζάχαρη άχνη και κανέλα και απολαύστε το τέλειο γλύκισμα.

Υλικά συνταγής

  • 750 ml σοκολατούχο γάλα 
  • 2 αυγά
  • 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες 
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, ψιλοκομμένη σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 100 γρ. μέλι
  • Για την επικάλυψη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 2 κ.σ. νερό
  • Για το σερβίρισμα
  • ζάχαρη άχνη 
  • κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγο σιμιγδάλι ένα στρογγυλό ταψί 27 εκ. και το αφήνετε στην άκρη. Βάζετε το γάλα σε κατσαρολίτσα και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά, το ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, το αλάτι, τη βανίλια, και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Προσθέτετε ένα 1 φλ. από το ζεστό γάλα και ανακατεύετε καλά με σύρμα, για να πάρει η πάστα τη θερμοκρασία του γάλακτος. 
  3. Στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα στη κατσαρολίτσα με το υπόλοιπο ζεστό γάλα, ανακατεύετε πολύ καλά, ξαναβάζετε τη κασαρολίτσα στη χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς το μείγμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή γιατί η κρέμα “αρπάζει εύκολα”.
  4. Όταν πήξει η κρέμα την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να λιώσουν. Τέλος προσθέτετε το μέλι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αδειάζετε το μείγμα στο ταψί. 
  5. Για την επικάλυψη: Χτυπάτε πολύ καλά σε ένα μπολ το αυγό, προσθέτετε τη ζάχαρη και το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το σοκολατένιο μείγμα στο ταψί φροντίζοντας να καλυφθεί όλη την επιφάνεια. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ.
  6. Για το σερβίρισμα: Μετά ξεφουρνίζετε τη γαλατόπιτά σας, την αφήνετε να κρυώσει πάρα πολύ καλά, τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και σκόνη κανέλας. Απολαύστε τη!

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γαλατόπιτα σοκολατένια

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.