Γαριδομακαρονάδα

Μια τέλεια γαριδομακαρονάδα. Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό που θα απολαύσετε με όλη στην οικογένεια και εσείς που νηστεύετε και αυτοί που δεν νηστεύουν με τη προσθήκη φρεσκοτριμμένου τυριού στη μακαρονάδα που θα απογειώσει τη γεύση της.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή ταλιατέλες
  • 1 συσκευασία γαρίδες (700-800 γρ.περίπου) κατεψυγμένες ή φρέσκιες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά αν σας αρέσουν τα καυτερά) ή 1 πρέζα πάπρικα καυτερή
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ (το 1 πολτοποιημένο στο multi) ή 5 ώριμες φρέσκιες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή τριμμένες 
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί (ή ένα σφηνάκι ούζο αν θέλετε πιο έντονη γεύση)
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι





Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους, βγάζουμε τα κελύφη  και τα κεφάλια και αφήνουμε μόνο τις ουρίτσες. Αφήνουμε στην άκρη τα κελύφη και τα κεφαλάκια από τις γαρίδες αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε ελαφρώς.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τα κεφαλάκια και τα κελύφη της γαρίδας με 1 ποτήρι νερό να βράσουν για 2-3 λ, από την ώρα βρασμού, για να πάρουμε στραγγισμένο το ζωμό τους. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το ζωμό και πετάμε τα κελύφη και τα κεφαλάκια. 
  3. Παράλληλα, βάζουμε σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες και τα σοτάρουμε για 1-1,5 λ περίπου. Σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε με τσιμπίδα τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.
  4. Προσθέτουμε στη ζεστή κατσαρόλα με το σκόρδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας για ½ λ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, την πιπερίτσα ή πάπρικα, τον μαϊντανό και το ζωμό από τα κεφαλάκια που βράσαμε.
  5. Μόλις πάρουν βράση, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15-20 λ περίπου. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε λίγο ακόμα καυτό νερό.Τρία (3) λ πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τις γαρίδες και ανακινούμε τη κατσαρόλα να σκεπαστούν οι γαρίδες με τη σάλτσα.
  6. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια. Αν θέλουμε τα μακαρόνια μας να απορροφήσουν όλη τη σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια στο μισό χρόνο απ΄ότι τα βράζουμε συνήθως και προσθέτουμε τα μισοβρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τις γαρίδες βάζοντας και 2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για τον υπόλοιπο μισό χρόνο βρασμού τον μακαρονιών,προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
  7. Αν θέλουμε ξεχωριστά τα μακαρόνια, τα βράζουμε κανονικά τα στραγγίζουμε τα λαδώνουμε, σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα σε κάθε πιάτο ξεχωριστά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό και με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

Σημείωση: Προαιρετικά αντικαταστήστε τη 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ με ελαφρώς συμπυκνωμένο χυμό τομάτας (250 γρ.)

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γαριδομακαρονάδα

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.