Γιουβέτσι χταπόδι

Γιουβέτσι χταπόδι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα καλοκαιρινό γιουβέτσι με σπυρωτό κριθαράκι και μελωμένο χταπόδι που σίγουρα θα λατρέψετε.

Γιουβέτσι χταπόδι

Γιουβέτσι χταπόδι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα καλοκαιρινό γιουβέτσι με σπυρωτό κριθαράκι και μελωμένο χταπόδι που σίγουρα θα λατρέψετε.
Prep Time15 λεπτά
Cook Time40 λεπτά
Total Time55 λεπτά
Servings: 4
Calories: 250θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 500 γρ. κριθαράκι χονδρό MISKO
  • 500 γρ. χταπόδι ολόκληρο
  • 700 ml κρασί ή τόσο ώστε να καλύψει το χταπόδι στην κατσαρόλα
  • 1-2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Ξεπλένουμε το χταπόδι με νερό. Αφαιρούμε το στόμα του χταποδιού.
  • Κατόπιν βράζουμε το χταπόδι σε μεγάλη κατσαρόλα με κρασί και ξύδι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Αν απορροφήσει το κρασί, προσθέτουμε επιπλέον νερό. Βράζουμε μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει καλά και να τρυπιέται με το πιρούνι.
  • Στη συνέχεια το αποσύρουμε από το σκεύος. Κόβουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα σε ισομεγέθη κομμάτια.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σκόρδο για λίγα λεπτά. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε το χταπόδι και το ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού βράσει, ρίχνουμε το κριθαράκι. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σάλτσα.
  • Πρέπει το γιουβέτσι να έχει απορροφήσει όλα τα υγρά και να έχει μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

Video

[embedded content]
No Newer Articles

Πηγή: mamapeinao.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: