Γλυκά Μυζηθροπιτάκια με γεύση Καρύδας

ΥΛΙΚΑ:

  • 300γρ. μυζήθρα ανάλατη
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη (225γρ.)
  • 3 μέτρια αβγά
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο φρέσκο βούτυρο (20γρ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς αμυγδάλου ή βανίλιας
  • ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1 κούπα καρύδα τριμμένη (90γρ.)
  • 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (90γρ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Μικρές χάρτινες θηκούλες, (3,5 εκ. διάμετρος)

Η  κούπα να χωράει 250ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180˚C.

 
Χτυπούμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά. 

Μετά από 5’, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά.

 

Με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγο από το μίγμα και το προσθέτουμε σε κάθε θηκούλα, περίπου μέχρι τη μέση.

 

Προσέχουμε να μην ακουμπάει η μια θήκη με την άλλη, γιατί όταν ψηθούν τα μυζηθροπιτάκια δεν θα είναι στρογγυλά.
 
Ψήνουμε για 10’, τα τοποθετούμε σε σχάρα και αφού κρυώσουν τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Αν θέλουμε, τα διατηρούμε στον καταψύκτη σκεπασμένα με μεμβράνη και είναι πάντοτε ολόφρεσκα.
1. Η μυζήθρα να είναι όσο πιο γλυκιά γίνεται. Εντελώς ανάλατη.
2. Γεμίζουμε τα θηκάκια μέχρι τη μέση, γιατί φουσκώνουν.
3. Αν οι θήκες είναι λίγο μεγαλύτερες, ψήνουμε για 15’.

Πηγή: mary-syntages.blogspot.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Γλυκά Μυζηθροπιτάκια με γεύση Καρύδας

ΥΛΙΚΑ:

  • 300γρ. μυζήθρα ανάλατη
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη (225γρ.)
  • 3 μέτρια αβγά
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο φρέσκο βούτυρο (20γρ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς αμυγδάλου ή βανίλιας
  • ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1 κούπα καρύδα τριμμένη (90γρ.)
  • 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (90γρ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Μικρές χάρτινες θηκούλες, (3,5 εκ. διάμετρος)

Η  κούπα να χωράει 250ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180˚C.

 
Χτυπούμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά. 

Μετά από 5’, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά.

 

Με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγο από το μίγμα και το προσθέτουμε σε κάθε θηκούλα, περίπου μέχρι τη μέση.

 

Προσέχουμε να μην ακουμπάει η μια θήκη με την άλλη, γιατί όταν ψηθούν τα μυζηθροπιτάκια δεν θα είναι στρογγυλά.
 
Ψήνουμε για 10’, τα τοποθετούμε σε σχάρα και αφού κρυώσουν τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Αν θέλουμε, τα διατηρούμε στον καταψύκτη σκεπασμένα με μεμβράνη και είναι πάντοτε ολόφρεσκα.
1. Η μυζήθρα να είναι όσο πιο γλυκιά γίνεται. Εντελώς ανάλατη.
2. Γεμίζουμε τα θηκάκια μέχρι τη μέση, γιατί φουσκώνουν.
3. Αν οι θήκες είναι λίγο μεγαλύτερες, ψήνουμε για 15’.

Πηγή: mary-syntages.blogspot.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.