Δροσερό σιροπιαστό γλυκό με μερέντα

Ένα υπέροχο γλύκισμα με λαχταριστή σιροπιασμένη βάση μερέντας, με στρώση δροσερής βελούδινης κρέμας καλυμμένη με αφράτη σαντιγί. Μια συνταγή για ένα απλό, εύκολο στη παρασκευή του γλύκισμα για να το σερβίρετε σε όλες τις περιστάσεις στην οικογένειά σας και στους καλεσμένους σας και που σίγουρα θα εντυπωσιάσει όλους όσους το δοκιμάσουν με την εξαιρετική γεύση του. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 1½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
  • ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • ½ φλ τσαγιού γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 καψουλίτσες βανιλίνες
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. μεράντα ή νουτέλα
  • λίγο βούτυρο λιωμένο για άλειμμα του ταψιού
  • Για το σιρόπι
  • ½ φλ. τσαγιού νερό
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • Για τη κρέμα
  • 1 κουτί Κούσταρ Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ (120 γρ.)
  • γάλα όσο αναγράφεται στη συσκευασία Κούσταρ Πάουντερ
  • ζάχαρη όση αναγράφεται στη συσκευασία Κούσταρ Πάουντερ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1 φάκελος Garni
  • γάλα όσο αναγράφεται στη συσκευασία του Garni

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους για 8-10 μερίδες, στρογγυλό ή αντίστοιχο ορθογώνιο, μετά το πασπαλίζετε με αλεύρι, το αναποδογυρίζετε και το χτυπάτε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
  2. Για τη βάση: Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το γάλα, τα αυγά, τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ και τη μερέντα και τα ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Αδειάζετε το μείγμα στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λ.
  3. Για το σιρόπι: Αμέσως μόλις βγάλετε το ταψί από το φούρνο, ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε ένα κατσαρόλι ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη το βάζετε στη φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να κοχλάσει, σταματάτε να το ανακατεύετε, το αφήνετε να βράσει για 2-3 λ για να λιώσει η ζάχαρη και το αποσύρετε από τη φωτιά.
  4. Σιροπιάζετε κουταλιά-κουταλιά το ζεστό κέικ σας με το καυτό σιρόπι αμέσως μόλις το αποσύρετε από τη φωτιά. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει η βάση όση ώρα εσείς θα φτιάχνετε τη κρέμα επικάλυψης. 
  5. Για τη κρέμα: Ετοιμάζετε τη κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της. Μόλις πήξει την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά να λιώσει το βούτυρο. 
  6. Αδειάζετε τη κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κέικ, ισιώνετε την επιφάνειά του και αφήνετε το γλυκό σας να σταθεί για 30 λ σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες. 
  7. Περίπου 1 ώρα αφού βάλετε το γλυκό στο ψυγείο ετοιμάζετε τη garni σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και διακοσμείτε το γλυκό σας με τη συνταγή κάνοντας ροζέτες. Μετά το ξαναβάζετε στο ψυγείο για τις υπόλοιπες 4-5 ώρες τουλάχιστον. 

Πηγή

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Δροσερό σιροπιαστό γλυκό με μερέντα

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.