Κέικ καρδιά κόκκινο βελούδο

Αισθάνεστε ρομαντικά; Σερβίρετε στο “Βαλεντίνο” ή στη “Βαλεντίνα” σας αυτό το υπέροχο Κέικ καρδιά RED VELVET “κόκκινο βελούδο” και απολαύστε το. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, λαχταριστό κέικ με υπέροχη εμφάνιση που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 2 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 2 γεμάτα κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτό κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1 φλ. τσαγιού Βουτυρόγαλα ή αλλιώς Buttermilk [*]
  • 1 ½ φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 κοφτή κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή καψουλίτσες βανίλιας
  • 2 κ.γ. λευκό ξύδι
  • Για την επικάλυψη κρέμας τυριού:
  • 380 γρ. μαλακό τυρί κρέμα 
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κοφτό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις ή στους 160C στον αέρα. Λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψάκι, κατά προτίμηση σε σχήμα καρδιάς, διαστάσεων βάσης 21×23,5 εκ.
  2. Για το κέικ: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο το μπέικιν και τη σόδα . Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και κάνετε μια “λακουβίτσα” στη μέση.
  3. Σε άλλο μπολ ρίχνετε το βουτυρόγαλα, το σπορέλαιο, το αυγό, το κόκκινο χρώμα και το ξύδι και τα χτυπάτε με σύρμα να ενσωματωθούν. Τα ρίχνετε στη λακουβίτσα που κάνατε στο μείγμα αλευριού, και ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του με σπάτουλα και το ψήνετε για 1 ώρα και δέκα λ, ή μέχρι στεγνό ξυλάκι από σουβλάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνό και καθαρό. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. 
  5. Για την επικάλυψη κρέμας τυριού: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Για τη συναρμολόγηση: Κόβετε το κρύο κέικ οριζόντια στη μέση και τοποθετείτε σε πιατέλα το κάτω μέρος του κέικ. Απλώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας τυριού και το σκεπάζετε με το επάνω μέρος του κέικ. Αλείφετε όλο το κέκ με την υπόλοιπη κρέμα τυριού και τη γαρνίρετε με ζαχαρωτά ή  καραμελίτσες σε σχήμα καρδιάς, ή βρώσιμα φύλλα τριαντάφυλλου, ή φτιάξτε τις δικές σας καρδούλες με “Μάρτζιπαν” (βλέπε συνταγή εδώ).

[*] Βουτυρόγαλα θα βρείτε σε κάποια Σούπερ Μάρκετ και σε Delicatessen. Εάν δεν είναι εύκολο να βρείτε φτιάχνετε το δικό σας ως εξής:

Ρίχνετε σε ένα μπολ 1 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες και 1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξίδι και τα ανακατεύετε καλά. Προσαρμόστε τις ποσότητες ανάλογα με το πόσο βουτυρόγαλα χρειάζεστε!Αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λ και θα δείτε το βουτυρόγαλα να έχει πήξει ελαφρώς. Αν όχι προσθέτετε λίγες σταγόνες ξύδι επιπλέον και το αφήνετε να πήξει ελαφρώς. Είναι έτοιμο για να το βάλετε στο γλυκό σας.

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ καρδιά κόκκινο βελούδο

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.