Κέικ με διάφορα φρούτα

Κέικ έχω να φτιάξω πολύ καιρό και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Εκείνος που θα το έτρωγε πρώτος δεν είναι πια εδώ.

Προχτές η κόρη φίλης και συγκατοίκου μου έδωσε ένα σακουλάκι με διάφορα φρούτα τύπου berries, κατεψυγμένα, τα οποία δεν της άρεσαν για το λόγο που τα αγόρασε, λέγοντας: εσείς κάτι θα τα κάνετε.

Η πρώτη σκέψη ήταν να τα προσθέσω σε κέικ και άρχισαν οι αναζητήσεις σε ένα βιβλίο μου με 100 συνταγές για κεκάκια. Έτσι αντί για κεκάκια έγινε κέικ σε φόρμα.

Το περισσότερο δοκιμάστηκε από την οικογένεια της φίλης, άρεσε και μάλιστα  είπαν ότι ήταν καλύτερο την επόμενη μέρα.

Ας το φτιάξουμε για τον πρωινό ή απογευματινό μας καφέ ή για το συνοδευτικό των παιδιών μας για το σχολείο.

Κέικ με διάφορα φρούτα

Print Recipe

Κέικ με διάφορα φρούτα

Print Recipe

Συστατικά

  • 150 γρ
    αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κουτ. γλυκού
    μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού
    σόδα
  • μια τσιμπιά
    αλάτι
  • 100 γρ
    ζάχαρη συν μια κουταλιά της σούπας
  • 100 γρ
    βούτυρο μαλακό
  • 75 γρ
    γιαούρτι
  • 1
    αυγό
  • 1/2 κουτ. γλυκού
    άρωμα βανίλιας
  • 1 1/2 δοσομ. κούπα
    διάφορα φρούτα κατεψυγμένα ή φρέσκα

  • φόρμα για κέικ διαμέτρου 22 εκατ

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν τη σόδα και το αλάτι.
    Φροντίζουμε να ξεπαγώσουν καλά τα φρούτα αν είναι κατεψυγμένα.

  2. Σε κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης (ανάλογα με το μίξερ μας) χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γιαούρτι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα.

  3. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ στο κατώτερο σημείο και προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.

  4. Προσθέτουμε την μια δοσομετρική κούπα από τα φρούτα και αναδεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν στο μείγμα

  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και μοιράζουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα φρούτα. Πασπαλίζουμε με μια κουταλιά σούπας ζάχαρη.

  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 λεπτά, ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει καθαρή.

  7. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Σημειώσεις

Αντί των κατεψυγμένων φρούτων μπορούμε να βάλουμε μείγμα από φρέσκα, φράουλες, μύρτιλλα, φραγκοστάφυλα, σμέουρα.

Πηγή: asproylas.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.