Κέικ τιραμισού


Αφορμή για να φτιάξω αυτό το κεκάκι, μου έδωσαν τα swiss rolls με γέμιση κρέμα καπουτσίνο που ανακάλυψα στο σούπερ μάρκετ τις προάλλες.
Αυτά τα αφράτα κεκάκια τα έχω χρησιμοποιήσει και άλλη φορά, σαν βάση σε αυτήν την τούρτα μου, και με έχουν βολέψει πολύ.
Όμως η κρέμα καπουτσίνο αυτήν την φορά, με παρέπεμψε στο αγαπημένο μου τιραμισού.
Χώρια που είχα ήδη έτοιμο λικέρ Khalua, ένα από τα πιο εύκολα, οικονομικά και «γρήγορα» λικέρ, το οποίο αξίζει να το φτιάξετε και να το χρησιμοποιήσετε σε πάρα πολλά γλυκά σας με γεύση και άρωμα καφέ.
Το σημερινό γλυκό δεν είναι το κλασσικό τιραμισού.
Δεν είναι επίσης τούρτα τιραμισού.
Είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος της συνταγής. Ένα κέικ με γεύση και άρωμα τιραμισού.
Αυτό που δεν λέει ο τίτλος αλλά θα το διαπιστώσετε μόλις το φτιάξετε, είναι πόσο απίστευτα νόστιμο είναι!
Πάμε να το ετοιμάσουμε!

Τα υλικά μας:
4 πακέτα swiss rolls με γέμιση κρέμα καπουτσίνο
(200 γρ. έκαστο)
500 γρ. μασκαρπόνε
200 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη άχνη
50 ml λικέρ Khalua
2 γεμάτες κουταλιές νες καφέ
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας (ή 2 βανίλιες άρωμα)
1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη (10 γρ.)
Επιπλέον
σκόνη κακάο καλής ποιότητας
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τα ρολάκια σε 10-12 λεπτές φέτες το καθένα.
Με τις μισές φέτες καλύπτουμε την βάση ενός μεσαίου σε μέγεθος πυρέξ.
Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την βάση, ώστε να μην υπάρχουν κενά.

Διαλύουμε το νες καφέ στο λικέρ.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε καλά το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, την άχνη, τις βανίλιες και το λικέρ με το νες καφέ.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό και την αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά να πήξει.
Κατόπιν την ζεσταίνουμε μόνο για μισό λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων. Εναλλακτικά την ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί, ως να διαυγάσει.
Προσθέτουμε την ζελατίνη στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα swiss rolls.
Με ένα σουρωτήρι πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σκόνη κακάο.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φετάκια swiss rolls.
Πάνω από αυτά απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, πριν το σερβίρουμε.
TIP:
Από την στιγμή που θα ετοιμάσουμε την κρέμα, οι κινήσεις μας πρέπει να είναι γρήγορες, ώστε να μην προλάβει να πήξει η κρέμα πριν ολοκληρώσουμε την παρασκευή του γλυκού.
Το γλυκό το διατηρούμε στο ψυγείο, λόγω της κρέμας.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.

Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.