Κανταϊφάκια μπουκίτσες με τυρί κρέμα

IMG_20190328_131826

Το λευκό τυρί κρέμα δίνει ένα μικρό ξινούλι τοσοδά, που σε συνδυασμό με το καρύδι και το μέλι φτιάχνει ένα διαφορετικό, ανάλαφρο κανταϊφι. Και μην το φοβηθείτε, γίνεται πανεύκολα.

IMG_20190328_132005

Υλικά

1 πακέτο κανταϊφι

300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla χωρίς συντηρητικά

2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη

200 γρ. ψιλοσπασμένο καρύδι

1 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

250 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak λειωμένο

Για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη

11/2 ποτήρι νερό

1 ξυλάκι κανέλας

λίγη φλούδα λεμόνι

IMG_20190328_131928

Εκτέλεση

Με τον αβγοδάρτη ή το μίξερ χειρός, χτυπάμε το τυρί κρέμα με το μέλι ή τη ζάχαρη και την κανέλα-αν βάλουμε-μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.

Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο ταψάκι-καλύτερα μεταλλικό, σαν αυτά που μας δίνουν στα ζαχαροπλαστεία, γιατί ψληνουν καλύτερα τα σιροπιαστά γλυκά.

Αφρατεύουμε, «ξένοντας» με το χέρι μας το κανταϊφι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Παίρνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ και το στρώνουμε ως επάνω στο χείλος με ένα λεπτό στρώμα κανταϊφι, πιέζοντας με το χέρι μας να κολλήσει στα τειχώματα.

Γεμίζουμε με 1-2 κ.γ. κοφτά γέμιση και σκεπάζουμε την επιφάνεια με το κανταϊφι που περισεύει. Με το φλιτζανάκι θα πετύχουμε όλα μας τα κανταϊφάκια να έχουν το ίδιο μέγεθος.

Το βγάζουμε από το φλιτζανάκι, διορθώνουμε το σχήμα και το βάζουμε στο ταψί.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, τοποθετώντας τα κανταϊφάκια σφιχτά-σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο.

Με κουταλάκι περιχύνουμε ομοιόμορφα το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία το κανταϊφι.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι, σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση το σιρόπι.

Όταν ψηθεί το κανταϊφι, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι, κουταλιά-κουταλιά.

Tip

Σε καμμιά περίπτωση δεν περιχύνουμε το κανταϊφι με καυτό βούτυρο γιατί θα λασπώσει. Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου.

IMG_20190328_131915

Το καλό γλυκό αξίζει Lurpak!

Πηγή: pirouni.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: