Κατσικάκι τσιγαριαστό και λεμονάτες πατάτες φούρνου

Κατσικάκι τσιγαριαστό και λεμονάτες πατάτες φούρνου | Συνταγές – Sintayes.gr

Κατσικάκι τσιγαριαστό και λεμονάτες πατάτες φούρνου

Μελωμένο κατσικάκι τσιγαριαστό στη κατσαρόλα με λεμονάτες πατατούλες στο φούρνο. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο γεύμα ή δείπνο με την οικογένειά σας και τους φίλους σας. Μια απλή συνταγή για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση που σίγουρα θα το απολαύσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό κατσικάκι μπούτι ή σπάλα με κόκαλο, σε μερίδες
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 140 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 2 κλωνάρια ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη, ή 1 κ.γ. ξερή, τριμμένη
  • 1 κ.σ. φασκόμηλο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 160 ml ελαιόλαδο για το κατσικάκι + 100 ml για τις πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κατσικάκι: Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε δυνατή φωτιά, τα 80 ml από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας, το πασπαλίζετε με το αλεύρι και το τσιγαρίζετε στο ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρετε σε πιατέλα.
  2. Καθαρίζετε τη κατσαρόλα με απορροφητικό χαρτί ρίχνετε μέσα άλλα 80 ml από το λάδι, το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, για 3-4 λ ή μέχρι να μαραθεί.
  3. Ξαναβάζετε στο κρέας στη κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2-3 λ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να μισομαλακώσει το κατσικάκι. Μετά προσθέτετε τη ρίγανη, το φασκόμηλο και το θυμάρι και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα για άλλα 30 λ ή μέχρι να μελώσει το κρέας και να πιει τα υγρά.
  4. Για τις πατάτες: Παράλληλα, ανακατεύετε τις πατάτες με τα υπόλοιπα 100 ml ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Τις στρώνετε σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνετε 1/2 ποτήρι νερό και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 1-1½ ώρα. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε λίγο νερό στο ταψί.

Πηγή

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κατσικάκι τσιγαριαστό και λεμονάτες πατάτες φούρνου

You cannot copy content of this page

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.