Κεφτεδάκια τυλιχτά σε μελιτζάνα

IMG_20190525_115555

Ένα κορυφαίο καλοκαιρινό πιάτο που θα λατρέψεις γιατί συνδυάζει δυό μεγάλες αγάπες: τη μελιτζάνα και τον κεφτέ της γιαγιάς, που απογειώνονται με το τριμμένο ρεγκάτο και τη γλυκιά σάλτσα ντομάτας. Εγώ ψήνω τις μελιτζάνες αλλά γίνονται θεϊκές και τηγανητές. 

IMG_20190525_115746#1

Υλικά

5 πολύ φαρδιές και μεγάλες μελιτζάνες

ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Για τους κεφτέδες

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή μείγμα μοσχάρι με χοιρινό

1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι

2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 αβγό

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας

1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι-πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. γεμάτο, ζάχαρη

αλάτι-πιπέρι

1 φλ. τριμμένο Regato arla

αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνι

μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση και 5 πιπεριές κέρατο

IMG_20190525_115531#1

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και απλώνουμε τις μελιτζάνες που έχουμε κόψει σε φέτες, ελαφρώς χοντρές, λίγο πιο χοντρές από ό,τι τις κόβουμε για το μουσακά.

Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για μισή ώρα περίπου.

Στο μεταξύ, ζυμώνουμε σε ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά για τα κεφτεδάκια.

Αφήνουμε τον κιμά περίπου ένα 20λεπτο στο ψυγείο.

Πλάθουμε χοντρουλούς κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

Βάζουμε σταυρωτά από δυό μεγάλες φέτες μελιτζάνα και στο εσωτερικό τους από έναν κεφτέ.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Στερεώνουμε με μισό ντοματίνι και οδοντογλυφίδα.

Βάζουμε το κάθε πακετάκι σε μέτριο πυρέξ.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: περνάμε από το μούλτι τις ντομάτες με το σκόρδο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο, τις ντομάτες και τον πελτέ. Ανακατεύουμε.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες.Κόβουμε τις πιπεριές κέρατο στα δυό ή στα τρία και τις σφηνώνουμε ανάμεσα στις μελιτζάνες.

Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.

Τip

Αν δεν έχετε ώριμες ντομάτες μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα με 11/2 συσκευασία κονκασέ.

IMG_20190525_115701

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!

Πηγή: pirouni.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.