Κολοκυθάκια γεμιστά με φιλέτο πέρκας
Τα κολοκυθάκια τα έχω γεμίσει με κιμά με μανιτάρια με κινόα, ήρθε και η σειρά του ψαριού.
Ένα κομμάτι φιλέτου πέρκας υπήρχε στην κατάψυξη και προκειμένου να καταναλωθεί επέλεξα να γεμίσω με αυτό τα κολοκυθάκια.
Αγόρασα αυτά τα στρογγυλά κολοκυθάκια είναι πολύ πιο εύκολο στο άδειασμα αλλά και στο γέμισμα.
Για μια διαφορετική εκδοχή δοκιμάστε τα!
Συστατικά
- 4 κολοκυθάκια στρογγυλά
- 300 γρ φιλέτο πέρκας
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 30 ml κρασί ή ρακί
- 2 κουταλιές σούπας πλιγούρι ψιλό
- 2-3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού κάρυ
- 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμά
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 λεμόνι μεγάλο το χυμό του
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι η κορν φλάουρ
Διαδικασία
-
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια στο εσωτερικό και τα γυρίζουμε ανάποδα μέσα σε σουρωτήρι μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
-
Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το φιλέτο της πέρκας σε πολύ μικρά κομμάτια.
-
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι. Σε τηγάνι βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε με την πέρκα σοτάροντας μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με λίγο κρασί ή ρακί.
Σημειώσεις
Αντί της πέρκας μπορούμε να βάλουμε κάποιο άλλο φιλέτο ψαριού.
Πηγή: asproylas.gr