Κολοκυθάκια γεμιστά με φιλέτο πέρκας

Τα κολοκυθάκια τα έχω γεμίσει με κιμά με μανιτάρια με κινόα, ήρθε και η σειρά του ψαριού.

Ένα κομμάτι φιλέτου πέρκας υπήρχε στην κατάψυξη και προκειμένου να καταναλωθεί επέλεξα να γεμίσω με αυτό τα κολοκυθάκια.

Αγόρασα αυτά τα στρογγυλά κολοκυθάκια είναι πολύ πιο εύκολο στο άδειασμα αλλά και στο γέμισμα.

Για μια διαφορετική εκδοχή δοκιμάστε τα!

Κολοκυθάκια γεμιστά με φιλέτο πέρκας

Print Recipe

Μερίδες
4 κολοκυθάκια
Μερίδες
4 κολοκυθάκια
Κολοκυθάκια γεμιστά με φιλέτο πέρκας

Print Recipe

Μερίδες
4 κολοκυθάκια
Μερίδες
4 κολοκυθάκια

Συστατικά

  • 4 κολοκυθάκια στρογγυλά
  • 300 γρ φιλέτο πέρκας
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 30 ml κρασί ή ρακί
  • 2 κουταλιές σούπας πλιγούρι ψιλό
  • 2-3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κάρυ
  • 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι μεγάλο το χυμό του
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι η κορν φλάουρ

Διαδικασία

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. Κόβουμε ένα κομμάτι οριζόντια από την μεριά που είναι το κοτσάνι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ειδικού εργαλείου αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Δεν το πετάμε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε άλλες παρασκευές.

  2. Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια στο εσωτερικό και τα γυρίζουμε ανάποδα μέσα σε σουρωτήρι μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

  3. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το φιλέτο της πέρκας σε πολύ μικρά κομμάτια.

  4. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι. Σε τηγάνι βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε με την πέρκα σοτάροντας μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με λίγο κρασί ή ρακί.

  5. Προσθέτουμε το πλιγούρι και τα μυριστικά ανακατεύουμε καλά και νοστιμίζουμε με τα μπαχαρικά.

  6. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την εστία. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα.

  7. Τα σκεπάζουμε με τα κομμάτια που είχαμε κόψει και περιχύνουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ζεστό νερό. Βράζουμε σε μέτρια ένταση για 40 -45 λεπτά, φροντίζοντας να μείνει αρκετή σάλτσα.

  8. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια σε πιάτα και δένουμε τη σάλτσα με το λεμόνι και το αλεύρι. Περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα τα κολοκυθάκια.

Σημειώσεις

Αντί της πέρκας μπορούμε να βάλουμε κάποιο άλλο φιλέτο ψαριού.

Πηγή: asproylas.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.