Κοτόπουλο γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα και φέτα

Πεντανόστιμο γιουβέτσι με τρυφερά μπούτια κοτόπουλου, κριθαράκι, κατά προτίμηση ολικής  ψημένο σε πλούσια μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας με καπνιστή πάπρικα και τυρί φέτα για έξτρα γεύση. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το οικογενειακό καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι; Μια συνταγή με απλά υλικά για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλη και που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κύβους κότας
  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 3 κ.σ. (45 γρ.) ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (250 γρ. περίπου), ψιλοκομμένο)
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα (240 ml) λευκό κρασί
  • 2 συσκευασίες (800 γρ. σύνολο) τομάτα κονκανσέ
  • 1 λίτρο (4 κούπες) νερό
  • 1 συσκευασία κριθαράκι ολικής
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κούπα (120 ml) ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • φέτα θρυμματισμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε στο μούλτι ή σε ένα γουδί τον 1 κύβο κότας και τη 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα και τα πολτοποιείτε να ομογενοποιηθούν. Κόβετε το κάθε μπούτι σε 2 κομμάτια, τα αλείφετε με το μείγμα κύβου-πάπρικας και τα αλατοπιπερώνετε. 
  2. Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία (στο 8 ή 9) και σοτάρετε το κοτόπουλο από τη πλευρά της πέτσας πρώτα, για περίπου 6-8 λ ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ.
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά (στο 6 ή 7), προσθέτετε στη κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το πράσο, ανακατεύοντας συχνά για 3 λ περίπου. Μετά προσθέτετε την υπόλοιπη καπνιστή πάπρικα, ανακατεύετε και ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα. 
  4. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το νερό και τον 2ο κύβο κότας. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε απαλά, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζετε το κοτόπουλο με μισόκλειστο το καπάκι της κατσαρόλας για 1 ώρα και 10 ή 15 λ. Αφαιρείτε, με τρυπητή κουτάλα, το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα, προσθέτετε στη σάλτσα το κριθαράκι ολικής και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε διαρκώς για 3-4 λ.
  5. Αδειάζετε το κριθαράκι μέσα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και τοποθετείτε από πάνω το κοτόπουλο. Το βάζετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 14-16 λ ή μέχρι να απορροφήσει το κριθαράκι τα υγρά του. Σε περίπτωση που χρειαστεί περισσότερα υγρά προσθέτετε έξτρα βραστό ζωμό ή νερό.
  6. Ρίχνετε στο μούλτι τη 1/2 κούπα ελαιόλαδο και το μαϊντανό και τα πολτοποιείτε μέχρι να έχετε ένα πράσινο λάδι. Ρίχνετε το λάδι μαϊντανού στο κριθαράκι, ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί και σερβίρετε το γιουβέτσι σας ζεστό, πασπαλισμένο με θρυμματισμένη φέτα. 

Πηγή

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα και φέτα

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: