Κοτόπουλο με μελιτζάνες, ντομάτες και κασέρι

Κοτόπουλο με μελιτζάνες, ντομάτες και κασέρι | Συνταγές – Sintayes.gr

Κοτόπουλο με μελιτζάνες, ντομάτες και κασέρι

Κοτόπουλο με μελιτζάνες, ντομάτες και τυρί κασέρι ψημένα στο φούρνο. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πληθωρικό φαγητό με κοτόπουλο και μελιτζάνες αλλά και μια στρώση λαζάνια, που θα απογειώσει τη γεύση σας και θα το απολαύσετε στο καθημερινό, και όχι, μόνο, οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο και τις μελιτζάνες
  • 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου μέτριου μεγέθους
  • λαζάνια πλατιά
  • 600-750 γρ. τριμμένο κασέρι (Ξάνθης ή άλλο επιλογής σας)
  • 5-6 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες του 1εκ., ξεπικρισμένες
  • 220 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 
  • 2½ κιλά ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε καλά μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 4-5 λ. Προσθέτετε το σκόρδο, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 10 δευτερόλεπτα και μετά ρίχνετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε για 30 λ περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το δυόσμο και ανακατεύετε.
  2. Για το κοτόπουλο και τις μελιτζάνες: Κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου στη μέση, οριζοντίως. Τα σοτάρετε σε 20 ml ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για 1 λ από την κάθε πλευρά. Δεν πειράζει που δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα ψηθούν στο φούρνο. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να τα ετοιμάσετε τις μελιτζάνες.
  3. Σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά τηγανίζετε τις μελιτζάνες στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε δόσεις, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν. Τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  4. Για τη συναρμολόγηση και το ψήσιμο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε τον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους με λίγη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με λίγο κασέρι και κάνετε μια στρώση με μελιτζάνες και μια με λαζάνια. Ξαναβάζετε σάλτσα, κασέρι, μελιτζάνες και μετά στρώνετε το κοτόπουλο. Συνεχίζετε με μελιτζάνες, σάλτσα, μελιτζάνες και κοτόπουλο.
  5. Ολοκληρώνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και το κασέρι και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 30-40 λ για να ψηθεί το κοτόπουλο να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα. Σε περίπτωση που το φαγητό πάρει νωρίς χρώμα το καλύπτετε ελαφρώς με λίγο αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας το αλουμινόχαρτο να μην ακουμπά το φαγητό. Καλή σας όρεξη!

Μια συνταγή του Χρ. Πέσκια από εδώ

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με μελιτζάνες, ντομάτες και κασέρι

You cannot copy content of this page

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.