Κοτόπουλο πεντανόστιμο με πιπεριές και βαλσάμικο

Πεντανόστιμο, πικάντικο στήθος φιλέτο κοτόπουλο με πιπεριές και βαλσάμικο. Μια απλή και εξαιρετικά εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο πιάτο που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. Συνοδέψτε το με ρύζι επιλογής σας (καστανό, μακρύκοκκο, μπασμάτι) ή με πουρέ και απογειώστε τη γεύση σας.

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 μέτρια μονά στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες ή μπουκιές
  • 3 μέτριες πιπεριές (1 κόκκινη + 1 πορτοκαλί + 1 κίτρινη), κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μέτριες φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. βασιλικό αποξηραμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρύζι σπυρωτό πιλάφι για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε όλα τα υλικά σας. Πλένετε τις πιπεριές, καθαρίζετε το κρεμμύδι, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Κόβετε σε λωρίδες ή μπουκιές το φιλέτο κοτόπουλου. Βάζετε το συνοδευτικό ρύζι (ή άλλο επιλογής σας) να μαγειρεύετε μέχρι να φτιάξετε το κοτόπουλο.
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και τηγανίζετε το κοτόπουλο απ” όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθεί καλά μέχρι μέσα. Το αλατοπιπερώνετε και με μια τσιμπίδα το βγάζετε από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε μπολ.[*]
  3. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε φέτες, τα πασπαλίζετε με λίγο αλατοπίπερο και τα τηγανίζετε, ανακατεύοντας συχνά, για 5-7 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  4. Προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ. Μετά πασπαλίζετε με το βασιλικό και τις 2 κ.σ. βαλσάμικο και ανακατεύετε καλά. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, μαζί με τους ζωμούς του από το μπολ, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγομαγειρεύετε για 1-2 λ να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις. Ρίχνετε και το υπόλοιπο ξύδι, ανακατεύετε, το αποσύρετε από τη φωτιά και το σερβίρετε με συνοδευτικό επιλογής σας. 

[*] Ο ακριβής χρόνος μαγειρέματος του κοτόπουλου εξαρτάται από το μέγεθος που το κόψατε. Ελέγχετε το πιο χοντρό κομμάτι και αν δεν έχει στο κέντρο του καθόλου “ροζ” χρώμα (δηλ. αίμα) αλλά είναι λευκό το αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά. Μην το ψήσετε πιο πολύ γιατί θα χάσει τους ζωμούς του και θα σκληρίνει. 

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο πεντανόστιμο με πιπεριές και βαλσάμικο

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.