Κοτόπουλο φιλέτο αλά κρεμ

Κοτόπουλο φιλέτο αλά κρέμ.. Ένα ελαφρύ πεντανόστιμο φαγητό συνοδευμένο από ένα απλό πιλάφι ή τις ταπεινές πατατούλες τηγανιτές … Τόσο απλό αλλά τόσο υπέροχο φαγητό …
Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα κάθετα στα 3
- 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι κρασιού, λευκό ξηρό κρασί
- 1 κύβο ζωμό Κότας
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. τυρί μαλακό τύπου Philadelphia
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- λίγο αλεύρι
- 2-3 κ.σ. μαργαρίνη
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε τα φιλέτα μας , τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το σοτάρουμε σε ζεστό λάδι στο τηγάνι. Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λ περίπου.
- Στη συνέχεια, σβήνουμε με το 1/2 φλ. κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα. Ρίχνουμε 1 φλ. ζεστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το ζωμό κότας και συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο χρειαστεί για να μισό- καλύψει τα φιλέτα κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 25- 30 λ περίπου, ή μέχρι να μαλακώσει χωρίς να παραψηθεί και να μείνει με λίγη σάλτσα.
- Στο μεταξύ, σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
- Τα ρίχνουμε στο σκεύος όπου μαγειρεύεται το κοτόπουλο, προσθέτουμε το θυμάρι, τη κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν (χωρίς να κοχλάσουν) για άλλα 5-10 λ περίπου, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μανιταριών ζεστό και το συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.
[*] Εναλλακτικά αντικαταστήστε τα 200 γρ. κρέμα γάλακτος με γάλα και συμπληρώστε 1-2 κ.σ. τυρί κρέμα.
loading…
25/07/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο φιλέτο αλά κρεμ
You cannot copy content of this page
Πηγή: sintayes.gr