Κουλουράκια πασχαλινά με αμμωνία!!!

 ?Κουλουράκια πασχαλινά με αμμωνία! ?
Πολύ αφράτα και γευστικά!!

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ κούπα ζάχαρη
25 γρ. μαγειρική αμμωνία σε σκόνη
½ κούπα χλιαρό γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες σε σκόνη (ή 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κιλό αλεύρι γοχ
2 κρόκους αυγού και 1 κ.σ. νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Προσέξτε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Εν τω μεταξύ ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι ώστε να είναι χλιαρό.
Προσθέστε την αμμωνία μέσα στο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Κρατήστε το μίγμα στην άκρη.
Αφού έχει αφρατέψει το βούτυρο, αρχίστε να προσθέτετε τα αυγά ένα ένα.
Αφήστε κάθε αυγό να απορροφηθεί από το μίγμα πριν προθέσετε το επόμενο.
Στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το μείγμα του γάλακτος-αμμωνίας.
Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέστε το αλεύρι λίγο λίγο και χτυπάτε με το μιξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει πολύ.
Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Πλάθετε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλετε και τοποθετήστε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί τα κουλουράκια, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν όταν ψήνονται.
Σε ένα μικρό μπολάκι βάλτε τους κρόκους και μια κουταλιά νερό και ανακατέψτε.
Με ένα πινελάκι περάστε ελαφριά πάνω από τα κουλουράκια για να γλασαριστούν και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Μου βγήκαν 60 κουλουράκια.
Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό από Elena Psillia‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.