Κουλούρια γεμιστά με φέτα

nfd

Πιο νόστιμα κουλούρια, δεν έχω φτιάξει ποτέ!

nfd

Με μια βελούδινη, βουτυράτη ζύμη που κοντράρει μαγικά με το πικάντικο της φέτας και το άρωμα από φρεσκοκαβουρδισμένο σουσάμι. Η μαγικότερη στιγμή τους, όταν βγαίνουν καυτά από το φούρνο.

Υλικά για 8 κουλούρια (στο μέγεθος του κλασικού σιμίτικου)

Για τη ζύμη

1 ασπράδι αβγού

100 ml νερό

200 ml γάλα

100 ml ελαιόλαδο

1 μαγιά

1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη

550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι

200 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)

Για τη γέμιση

600 γρ. φέτα σπασμένη σε τρίμμα

Για την επικάλυψη

ο κρόκος του αβγού ανακατεμένος με 1 κ.σ. ελαιόλαδο

σουσάμι, γλυκάνισο ή ό,τι άλλο θέλει κανείς

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε το ασπράδι, το ελαιόλαδο, το νερό και το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και με το χέρι, ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσοχή! Η ζύμη στις αναλογίες που σας δίνω κολλάει στο χέρι (δείτε τη φωτο). Έτσι τη θέλουμε γιατί θα μας βγει αφράτη!

nfd

Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και μια πεσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 40 λεπτά. Μην περιμένετε να «ανέβει» πολύ.

Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό.

dav

Την κόβουμε σε 8 ίσα μέρη.

dav

Με το χέρι πιέζουμε το κάθε μπαλάκι και μοιράζουμε πάνω του, μαλακωμένο, το βούτυρο.

dav

Με το χέρι, πάλι, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι, πιέζοντας προς τις άκρες.

dav

Μόλις ανοίξει, το διπλώνουμε στη μέση σαν μισοφέγγαρο και το ξανανοίγουμε ελαφρά.

Βάζουμε κατά μήκος τη φέτα και το τυλίγουμε σε ρολό, έτσι ώστε να εγκλωβιστεί καλά η φέτα μέσα του.

dav

Στρίβουμε κάθε μπαστουνάκι, το τυλίγουμε σε κύκλο, στερεώνουμε τις άκρες.

dav

Τοποθετούμε τα κουλούρια στο ρηχό ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.

dav

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αλείφουμε κάθε κουλούρι με το μείγμα κρόκος-ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με σουσάμι, με μείγμα σουσάμι και γλυκάνισο ή ό,τι άλλο μας αρέσει, πιέζουμε λίγο με το χέρι να σταθούν τα σποράκια.

nfd

Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ωραία τα κουλούρια.

nfd

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!

Πηγή: pirouni.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.