mamapeinao
Όλες οι συνταγές

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Εύκολα, αφράτα, γρήγορα και με ελάχιστες θερμίδες σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης! Δείτε την υπέροχη συνταγή για το αγαπημένο σνακ.

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Εκτύπωση

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Εύκολα, αφράτα, γρήγορα και με ελάχιστες θερμίδες σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης! Δείτε την υπέροχη συνταγή για το αγαπημένο σνακ.
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Αναμονή 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Μερίδες 18
Θερμίδες 120θερμίδες

Υλικά

  • 9 g. ξηρή μαγιά
  • 180 ml νερό χλιαρό στους 40oC
  • 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 500 g. αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 60 g. ελαιόλαδο
  • 180 ml νερό

Για την επικάλυψη

  • 360 ml χλιαρό νερό
  • 70 g. ζάχαρη
  • 200 g. σουσάμι

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε τη ξηρή μαγιά με το νερό στους 40οC και τη ζάχαρη. Αφήνουμε 10 λεπτά να δράσει η μαγιά.
  • Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε με ένα σύρμα σκληρό αλεύρι με αλάτι. Προσθέτουμε το διάλυμα μαγιάς. Αναμειγνύουμε μέχρι να αρχίσουν να ενώνονται τα υλικά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια για να δέσουν απόλυτα τα υλικά μεταξύ τους. Εάν το ζυμάρι είναι σχετικά υγρό ή κολλώδες, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν έχει ελαστική και ομοιόμορφη υφή. Καλύπτουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
  • Κατόπιν μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας. Ζυμώνουμε με τα χέρια με δυνατές κινήσεις στον πάγκο. Ρολάρουμε το ζυμάρι στον πάγκο σε μεγάλο κορδόνι. Προσέχουμε να έχει το ίδιο πάχος σε όλο το μήκος του. Κάνουμε σχισμές κατά μήκος του ζυμαριού και στη συνέχεια κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια ίσιου μεγέθους. Τώρα παίρνουμε ένα ένα τα ζυμαράκια και τα ανοίγουμε σε μεγαλύτερο φυτίλι.  Θέλουμε να πετύχουμε ίσο πάχος ώστε να φτιάξουμε ομοιόμορφα κουλούρια. Σχηματίζουμε το κουλούρι ενώνοντας τις άκρες του ζυμαριού. 
  • Σε ταψί αναμειγνύουμε χλιαρό νερό με ζάχαρη. Βουτάμε το κουλούρι στο ζαχαρόνερο, ίσα να το βρέξουμε. Στη συνέχεια περνάμε το κουλούρι από το σουσάμι ώστε να καλύψει καλά όλη την επιφάνειά του. Μεταφέρουμε το κουλούρι σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα κουλούρια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, ψήστε τα κουλούρια σας γύρω στα 20 λεπτά.

Βίντεο συνταγής

[embedded content]

Δοκιμάστε τη συνταγή μας για πίτσα

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

No Newer Articles

Πηγή: mamapeinao.gr

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.