Κόκκινες φακές σούπα

Advertisement

Κόκκινες φακές σούπα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια συνταγή για αρωματική σούπα από κόκκινες φακές με μπαχαρικά. Αυτή η σούπα με κόκκινες φακές έχει πλούσια γεύση, μοναδικά αρώματα και θα την αγαπήσουν όλοι ιδιαίτερα τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Οι κόκκινες φακές είναι ένα όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσιες σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και βιταμίνες Β. Μία μερίδα κόκκινε φακές, περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού, αποδίδει περισσότερο από το 50% του ημερήσιου απαιτούμενου σιδήρου που χρειάζεται ο οργανισμός.

Κόκκινες φακές σούπα

Κόκκινες φακές σούπα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
25 λεπτά
Συν. Χρόνος
35 λεπτά

Κόκκινες φακές σούπα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια συνταγή για αρωματική σούπα από κόκκινες φακές, οι οποίες έχουν απαλή και γλυκιά γεύση που όλοι θα λατρέψουν.

Advertisement
Κατηγορία: Σούπες
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξι κλειδί: Κόκκινες φακές σούπα
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 190 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου
Υλικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
  • 2 κ.γλ. τζίντζερ αποξηραμένο
  • 2 κ.γλ. κύμινο
  • 2 κ.γλ. κουρκουμάς
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες κονκασέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα ελαιόλαδο.
  2. Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα.
  3. Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι.
  4. Ξεπλένουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε καλά.
  5. Τις σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά.
  6. Προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά. Η ντομάτα θα ενισχύσει και θα εμπλουτίσει τη σούπα μας.
  7. Προσθέτουμε τόσο νερό μέχρι να καλυφθούν οι φακές στην κατσαρόλα.
  8. Ανακατεύουμε.
  9. Σειρά έχουν τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε αποξηραμένο τζίντζερ, κύμινο, κουρκουμά και ανακατεύουμε.
  10. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
  11. Ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν οι φακές για 25 λεπτά.
  12. Όταν οι φακές μαλακώσουν και η σούπα χυλώσει τέλεια, είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
  13. Μπορούμε να συνοδεύσουμε τις κόκκινες φακές με χωριάτικο ψωμί και φέτα.

Βίντεο συνταγής

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9GNyKCc_G1Y?feature=oembed&showinfo=0&rel=0&modestbranding=1&iv_load_policy=3&playsinline=1&enablejsapi=1&w=500&h=281]
Σημειώσεις

Τα μπαχαρικά είναι το μυστικό της υπέροχης αυτής σούπας. Μην τα παραλείψετε! Οι κόκκινες φακές έχουν πιο απαλή και γλυκιά γεύση από τις κλασικές, γι’αυτό και θα τις λατρέψετε! Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε ό,τι φακές έχετε. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από την ποιότητα του οσπρίου και πόσο βραστερές είναι οι φακές.

Advertisement
No Newer Articles

Πηγή: mamapeinao.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: