mary-syntages
Όλες οι συνταγές

Κόντιτα πορτοκαλιού

 

Υλικά:

  • 3
    μεγάλα ακέρωτα πορτοκάλια Μέρλιν (1 κιλό)
  • 500γρ.
    ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1
    κουταλιά χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση:
 

Στύβουμε τα πορτοκάλια κόβοντας
τα κάθετα.
Μαζεύουμε το χυμό.

Κόβουμε τα πορτοκάλια (αφού τα
καθαρίσουμε πάνω και κάτω από το χοντρό τους σημείο), σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό
πορτοκαλιού (500γρ.), τις φέτες των πορτοκαλιών και τ΄αφήνουμε όλη τη νύχτα.
Κατόπιν
τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, σε μέτρια φωτιά περίπου για 15’- 20’.
Δοκιμάζουμε
τη φλούδα να είναι μαλακή. Αν χρειαστεί συνεχίζουμε το βράσιμο για 5’.

Σουρώνουμε
τις φλούδες και αναμιγνύουμε τον χυμό με την ζάχαρη.

Βράζουμε
και μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε πάλι τις φέτες πορτοκαλιού και το χυμό
λεμονιού.
Βράζουμε
το γλυκό σε μέτρια φωτιά για 30΄.



Όταν δέσει καλά, αφαιρούμε τις φέτες
πορτοκαλιού, σουρώνοντας και αφήνοντας τες για 1 ώρα, να στραγγίσουν καλά.



Κατόπιν τις τοποθετούμε σε
σχάρα να στεγνώσουν για 48 ώρες.


Τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τις
φυλάμε στο ψυγείο, σε κλειστό δοχείο.
Το σιρόπι το φυλάμε σε ένα βάζο
και το χρησιμοποιούμε σε διάφορα γλυκά.

Μπορούμε να κάνουμε κόντιτα, οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού, αφού αφαιρέσουμε τα φρούτα, τα σουρώσουμε για 1 ώρα, να στραγγίσουν καλά.
Κατόπιν τα τοποθετούμε σε σχάρα να στεγνώσουν για 48 ώρες.
Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τια φυλάμε στο ψυγείο, σε κλειστό δοχείο.

Πηγή: mary-syntages.blogspot.gr

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.