Λαβράκι με λαχανικά στο φούρνο

Λαβράκι με λαχανικά στο φούρνο. Ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και υγιεινό φαγητό κατάλληλο για το καθημερινό, και όχι μόνο, οικογενειακό τραπέζι. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε εσείς και τα παιδιά σας ένα απολαυστικό, γευστικότατο γεύμα ή δείπνο. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 3 λαβράκια
  • 4 μέτριες πατάτες (2 κανονικές + 2 γλυκοπατάτες)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή 600 γρ. ντοματίνια
  • 2 τεμάχια φινόκιο
  • 3 καρότα
  • 3 κολοκυθάκια 
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό 
  • 4-5 κλωναράκια δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα του
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού ή 1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε τις πατάτες,  τις ντομάτες, τα καρότα, το φινόκιο και τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε κομμάτια μετρίου μεγέθους. Ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Αν έχετε ντοματίνια μικρού μεγέθους τα αφήνετε ως έχουν διαφορετικά τα κόβετε στα 2. Ψιλοκόβετε όλα τα μυρωδικά και τα αναμιγνύετε σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  2. Λαδώνετε ένα πυρέξ, που αργότερα να χωρέσει και τα 3 λαβράκια. Τοποθετείτε μέσα όλα τα  κομμένα λαχανικά, τα απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση του, τα πασπαλίζετε με τα μισά ψιλοκομμένα μυρωδικά με το σκόρδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, 1 ποτήρι ζεστό νερό και το 1 ποτήρι κρασί. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ.
  3. Εν τω μεταξύ καθαρίζετε τα λαβράκια σας. Τα χαράζετε 2-3 φορές από κάθε πλευρά, τα αλατίζετε και μοιράζετε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρωδικά με σκόρδο στη κοιλιά τους. Κόβετε το μισό λεμόνι σε λεπτές φέτες και το υπόλοιπο το κόβετε στα 2 για το σερβίρισμα. 
  4. Μετά τα 20-25 λ ψησίματος των λαχανικών, βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο, τοποθετείτε τα λαβράκια πάνω στα λαχανικά και πάνω από κάθε λαβράκι τοποθετείτε από 2 λεπτές φέτες λεμονιού. Τα ξαναβάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε όλα μαζί για 30 λ. 
  5. Μετά τα 30 λ ψησίματος, ελέγχετε αν το ψάρι και τα λαχανικά είναι έτοιμα και ανάλογα, συνεχίζετε το ψήσιμο για λίγη ώρα επιπλέον, ή τα ξεφουρνίζετε και τα σερβίρετε ζεστά περιχυμένα, προαιρετικά, με λεμόνι. Καλή σας όρεξη!!!

Tips: Μετά το ψήσιμο των λαχανικών, αν θέλετε, μπορείτε αντί να τοποθετήσετε τα λαβράκια στο πυρέξ πάνω από τα ψημένα λαχανικά, να τα τυλίξετε όλα μαζί σε λαδόκολα και να τη κλείσετε καλά από πάνω. Σε αυτή τη περίπτωση θα τα ψήσετε για 50-60 λ ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα λαβράκια σας και πόσο καλοψημένα ήταν τα λαχανικά σας. 

Επίσης για να είστε σίγουροι ότι το ψάρι σας είναι ψημένο και έτοιμο να το βγάλετε από το φούρνο, δοκιμάζετε να τραβήξετε ένα κόκκαλο. Αν το κόκκαλο βγαίνει εύκολα τότε το ψάρι σας είναι έτοιμο.

Photo

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λαβράκι με λαχανικά στο φούρνο

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: