Λαχταριστό πανεύκολο στρούντελ σε 3 κινήσεις

Μια συνταγή για ένα υπέροχο μυρωδάτο στρούντελ.Αν το σερβίρετε ζεστό με παγωτό γίνεται το τέλειο επιδόρπιο για ένα επίσημο γεύμα αλλά και και για εσάς τα παιδιά σας και τους αγαπημένους σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τα φύλλα στρούντελ:
  • 14 λεπτά φύλλα κρούστας 20 x 30 εκ.
  • 100 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη / βούτυρο φυτικό, νηστίσιμο
  • Για τη γέμιση:
  • 600 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες [*]
  • 80 γρ. καρύδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • 30 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 40 γρ. άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 30 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνουμε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
  2. Απλώνουμε σε μία λαδόκολλα ένα φύλλο κρούστας και το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο με την μαργαρίνη που έχουμε λιώσει. Στη συνέχεια τοποθετούμε και άλλο ένα φύλλο και βουτυρώνουμε επίσης. Στην πλευρά που το φύλλο είναι μικρότερο, τοποθετούμε το 1/7 της γέμισης. Στη συνέχεια διπλώνουμε την άκρη των φύλλων και τυλίγουμε σε κύλινδρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα έξι στρούντελ. Βουτυρώνουμε από πάνω όλα τα μπασουνάκια μας.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Τοποθετούμε τα στούντελ σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο  για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

[*] Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε 400 γρ. μήλα και 200 γρ. αχλάδια.

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λαχταριστό πανεύκολο στρούντελ σε 3 κινήσεις

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.