Μαγειρίτσα κοτόπουλο

Μαγειρίτσα κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πεντανόστιμη μαγειρίτσα με κοτόπουλο, ιδανική για όσους δεν τρώνε τα εντόσθια! Χτυπήστε το αυγολέμονο όπως προτείνει ο Τάσος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κόψει όταν το προσθέσετε στη χλιαρή μαγειρίτσα.

Μπορείτε να ετοιμάσετε από το πρωί την μαγειρίτσα προσθέτοντας το αυγολέμονο λίγο πριν τη σερβίρετε το βράδυ.

Μαγειρίτσα κοτόπουλο

Μαγειρίτσα κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για μαγειρίτσα που θα λατρέψουν όσοι δεν τρώνε τα εντόσθια.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time50 λεπτά
Total Time1 ώρα
Course: Σούπες
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μαγειρίτσα κοτόπουλο
Servings: 6
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 ml φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό μαρούλι
  • 1,5 λίτρο ζωμός κότας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 1 λεμόνι χυμός

Instructions

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε έως ότου ροδίσει. Προσθέτουμε το φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο. Σε αυτό το σημείο μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και συκωτάκια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει το κοτόπουλο, για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί. Όταν βγάλει τα αρώματά του, προσθέτουμε το ρύζι γλασέ. Ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό για να μη διακόψει το βρασμό. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά, να ενωθουν τα υλικά και τα αρώματα μεταξύ τους. Προσθέτουμε άνηθο και μαρούλι. Ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τώρα σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό κότας, τόσο ώστε να καλύψει όλα τα υλικά στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αφήνουμε τη μαγειρίτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σούπα για περίπου 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο:

  • Με το σύρμα χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε απαλή μαρέγκα. Αυτό θα βοηθήσει να μην κόψει το αυγολέμονο όταν το ρίξουμε στη μαγειρίτσα.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών ελαφρώς. Τους ενσωματώνουμε στα χτυπημένα ασπράδια. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού στα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Όταν δέσει η μαγειρίτσα, παίρνουμε 2-3 μεγάλες κουταλιές από τη σούπα και την αναμειγνύουμε στο μπολ με το αυγολέμονο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη μαγειρίτσα κοτόπουλο σε μπολ.
  • Θυμηθείτε ότι ρίχνουμε το αυγολέμονο όταν πρόκειται να σερβίρουμε και όχι νωρίτερα για να μην κόψει το αυγό.

Video

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=J2fdtdpmZbw?feature=oembed&showinfo=0&rel=0&modestbranding=1&iv_load_policy=3&playsinline=1&enablejsapi=1&w=500&h=281]

Notes

Θυμηθείτε ότι ρίχνουμε το αυγολέμονο όταν πρόκειται να σερβίρουμε και όχι νωρίτερα για να μην κόψει το αυγό.

Δείτε επίσης: Πανεύκολα πασχαλινά κουλουράκια

No Newer Articles

Πηγή: mamapeinao.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.