Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

IMG_20190328_151658 (1)

Κάνοντας ένα γκάλοπ τριγύρω μου, έχω καταλήξει ότι η μαγειρίτσα είναι σαν το φρέσκο κόλιαντρο. Άλλοι τρελλαίνονται γι’αυτή και άλλοι δεν θέλουν ούτε να την ακούσουν. Και όχι μόνον οι βετζετέριαν αλλά και όσοι δεν τρέφουν μεγάλη αγάπη για τα εντόσθια ή για το αιγοπρόβειο κρέας που τους «μυρίζει». Η μαγειρίτσα με κοτόπουλο θα ικανοποιήσει τους πιο πολλούς και επιπλέον πέφτει πολύ πιο ελαφριά μετά τη μεγάλη νηστεία.

IMG_20190328_151818

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο

3 καρότα ολόκληρα

1 πράσο σε ροδέλες

2 μέτρια κρεμμύδια σε φετάκια

1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

μισό πακέτο λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση

μισό μαρούλι χοντροκομμένο

300 γρ. φρέσκο σπανάκι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

αλάτι-πιπέρι

Για το δέσιμο της σούπας

3 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα χωρίς συντηρητικά Arla

2 κρόκους αβγών

χυμό από μισό ή 1 λεμόνι (ανάλογα πόσο ξινό το αγαπάτε)

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε το κοτόπουλο ελαφρά μαζί με τα καρότα και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το πράσο, το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και καλύπτουμε το κοτόπουλο με νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ καλά.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεκοκκαλίζουμε, σε μπουκιές.

Αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα καρότα, τα κόβουμε σε μικρά καρεδάκια και τα ρίχνουμε πάλι στο ζωμό.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι και το σπανάκι. Βράζουμε για 10 λεπτά, όχι παραπάνω για να μην χάσουν το χρώμα τους.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και σβήνουμε το μάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε το τυρί κρέμα με μια κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το λεμόνι και τους κρόκους, χτυπάμε να ενσωματωθούν.

Ρίχνουμε άλλη μια κουτάλα από το ζωμό στο μπολ και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

*Αυτή η σούπα έχει εντελώς άλλη γεύση αν την κάνουμε με ένα κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής.

*Όλο το ψαχνό του κοτόπουλου είναι υπερβολικό για τη σούπα. Φυλάξτε το ψαχνό του στήθους για σάντουιτς ή για μια ωραία κοτοσαλάτα και ρίξτε το υπόλοιπο στη σούπα.

IMG_20190328_151852

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!

Πηγή: pirouni.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.