Μακεδονική χοιρινή τηγανιά με πράσο

Μια πεντανόστιμη Μακεδονική χοιρινή τηγανιά με πράσο. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο για να το απολαύσετε ως μεζέ με το ουζάκι σας ή και ως κυρίως πιάτο συνοδευόμενο με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι πιλάφι.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό ώμο, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 πράσο μόνο το άσπρο μέρος
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδου
- 1 ποτήρι του νερού κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κ.γ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
- αλάτι μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ψιλοκόβετε το πράσο . Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε πολύ καλά. Ρίχνετε τα πράσα και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν, ρίχνετε και το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα καλά.
- Σβήνετε με το κόκκινο κρασί. Ρίχνετε το κοκκινοπίπερο, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζετε το τηγάνι με ένα καπάκι και το αφήνετε να βράσει καλά.
- Βγάζετε το καπάκι, δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά στο τηγάνι και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
eliasmamalakis.gr
loading…
12/07/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μακεδονική χοιρινή τηγανιά με πράσο
You cannot copy content of this page
Πηγή: sintayes.gr