Μανιτάρια Γεμιστά Με Ταμπουλέ

DSC_2441

Οι βασικές αρετές ενός κουσκούς είναι το σπυρωτό και το αρωματικό. Το Taboule Salad CouscousTipiak σου τις δίνει έτοιμες χωρίς μαγείρεμα, μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Από κει και πέρα μένει η δική σου φαντασία για να το μεταμορφώσεις σε δεκάδες πιάτα, κρύα ή ζεστά, όπως αυτά τα γιορτινά γεμιστά μανιτάρια, που σερβίρονται σαν πρώτο πιάτο ή σαν κυρίως στο καθημερινό τραπέζι.

DSC_2404

Υλικά για 5 άτομα

1 σακκουλάκι Taboule Salad Couscous Tipiak

5 μεγάλα μανιτάρια (λευκά ή πορτομπέλο)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κλαδάκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

½ ποτηράκι λευκό κρασί

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρεδάκια

10 αμύγδαλα ψιλοκομμένα

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι-πιπέρι

DSC_2405

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το Taboule Salad σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μανιτάρια αφού τα αλατίσουμε και από τις δυό πλευρές, 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, την πιπεριά, το δεντρολίβανο, τα αμύγδαλα, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Αλατίζουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε το ταμπουλέ, τον μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια και σερβίρουμε.

Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή ανθότυρο τριμμένο στο τέλος.

DSC_2486

Πηγή: pirouni.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.