Με κανέλα, σταφίδες, σοκολάτα

Μπαχαρικό και σοκολατένιο, γεμάτο ζεστά αρώματα που ταιριάζουν υπέροχα με μια πλούσια γκανάς σοκολάτας, με λίγα λόγια, το κέικ όπως το ονειρεύτηκες. Με λίγες, απλές κινήσεις.

Υλικά

1 φλ. μαύρες σταφίδες

5 αβγά

220 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη

2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κ.σ. επιπλέον

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. κοφτό γαρύφαλο σκόνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για την επικάλυψη

200 γρ. κρέμα γάλακτος arla

200 γρ. κουβερτούρα

50 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για 15 λεπτά περίπου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις.

Σε μια λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε για 10 λεπτά τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας πάνω από τη λεκάνη μας μαζί με το μπέικιν. Χτυπάμε ελάχιστα μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλο και το ξύσμα πορτοκάλι.

Στραγγίζουμε τις σταφίδες, τις στίβουμε και στο σουρωτήρι τις ανακατεύουμε σε σουρωτήρι, τινάζοντας, με τη 1 κουταλιά αλεύρι. Έτσι δεν θα μείνουν στον πάτο αλλά θα διανεμηθούν ομοιόμορφα στο κέικ. Τις προσθέτουμε στο μείγμα μας.

Χωρίς το μίξερ, με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος που θα βρέξουμε και θα στίψουμε μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα του κέικ.

Μεταφέρουμε στη φόρμα το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι που θα το δοκιμάσουμε.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά.

Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο: σε μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα. Πριν πάρει την πρώτη βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη κομματάκια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το γλάσο να χλιάνει.

Καλύπτουμε το κέικ.

*Για να σας βγει το κέικ σούπερ αφράτο, είναι σημαντικό να χτυπήσετε για 10 λεπτά, υπομονετικά, τα αβγά με τη ζάχαρη.

*Το κέικ φουσκώνει καλύτερα στις αντιστάσεις και όχι στον αέρα.

*Αν δεν σας αρέσει το γλάσο, θα αχνίσετε το κέικ όταν κρυώσει με άχνη ζάχαρη.

Το καλό γλυκό αξίζει Lurpak!

Πηγή: pirouni.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.