Μοσχάρι με μανιτάρια και μουστάρδα

Πεντανόστιμο μοσχαράκι με μανιτάρια και μουστάρδα στη κατσαρόλα. Μια απλή στη παρασκευή της και γρήγορη συνταγή για ένα νοστιμότατο πιάτο για να το οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση σπαλομίτα, χτένι ή ελιά, σε κύβους περίπου 3 εκ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κιλό λευκά μανιτάρια, κομμένα στη μέση (τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 1/2 κ.σ. δεντρολίβανο ξερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, σε δυνατή φωτιά, και σοτάρετε το κρέας για 4-5 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λ μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. 
  2. Περιχύνετε με το κρασί και αφήνετε 2-3 λ, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύψει το κρέας και μόλις κοχλάσει χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι τη κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για περίπου 40-50 λ περίπου μέχρι σχεδόν να γίνει το κρέας. 
  3. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια για 4-5 λ μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Μετά ρίχνετε στη κατσαρόλα με το κρέας τα σοταρισμένα μανιτάρια μαζί με το λάδι τους, το δεντρολίβανο και λίγο αλατοπίπερο. 
  4. Ελέγχετε το νερό, που πρέπει να καλύπτει κατά τα 2/3 το κρέας με τα μανιτάρια και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 30-35 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ανακατεύετε 1/2 κουτάλα της σούπας από το ζουμί του φαγητού με τη μουστάρδα, το αδειάζετε στην κατσαρόλα ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχάρι με μανιτάρια και μουστάρδα

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.