Μοτσαρέλα στικς

Τραγανά μοτσαρέλα στικς από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο ορεκτικό με μαστιχωτή μοτσαρέλα και χρυσαφένια, τραγανή κρούστα. Συνοδεύστε με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας και σίγουρα θα τα λατρέψετε!
Μοτσαρέλα στικς
Τραγανά μοτσαρέλα στικς από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο ορεκτικό με μαστιχωτή μοτσαρέλα και χρυσαφένια, τραγανή κρούστα. Συνοδεύστε με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας και σίγουρα θα τα λατρέψετε!
Θερμίδες: 250 θερμίδες
Υλικά
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. σιμιγδάλι
- 1 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
- 1 αυγό
- 60 ml γάλα
- 200 γρ. σκληρή μοτσαρέλα
- αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
- 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή panko
- κέτσαπ για το σερβίρισμα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Κόβουμε τη σκληρή μοτσαρέλα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκ.
-
Σε μεγάλο και βαθύ πιάτο αναμεινύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το σιμιγδάλι και με το αποξηραμένο δεντρολίβανο. Σε ξεχωριστό πιάτο αναμειγνύουμε ένα φρέσκο αυγό με γάλα.
-
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε αραβοσιτέλαιο, τόσο ώστε να κολυμπάνε τα μοτσαρέλα στικς σε αυτό.
-
Περνάμε ένα ένα τα μοτσαρέλα στικς από το αλεύρι, στη συνέχεια από το μείγμα αυγού-γάλακτος και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε λίγα λίγα τα στικς στο ζεστό αραβοσιτέλαιο ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του σκεύους. Όταν ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
-
Σερβίρουμε τα μοτσαρέλα στικς ζεστά γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με κέτσαπ.
Βίντεο
[embedded content]
Πηγή: mamapeinao.gr