Μπακαλιάρος πρασοσέλινο με ρύζι

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με πράσα, σέλινο και ρύζι με ντομάτα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικό, νοστιμότατο, χορταστικό και υγιεινό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό (ή ξαλμυρισμένο, κατεψυγμένο) 
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 2 μέτριες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια μπουκιάς
  • 3 κλωνάρια τρυφερό σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα με τους χυμούς τους
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζετε σε νερό να ξαλμυρίσει για τουλάχιστον 12-14 ώρες, φροντίζοντας στο διάστημα αυτό να “αλλάξετε” το νερό 4-5 φορές. Εναλλακτικό προμηθευτείτε ξαλμυρισμένο, κατεψυγμένο μπακαλιάρο και τον αφήνετε να ξεπαγώσει. 
  2. Στραγγίζετε το μπακαλιάρο σας σε σουρωτήρι και τον βάλετε σε κατσαρόλα με κρύο νερό πάνω σε δυνατή φωτιά. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζετε το μπακαλιάρο και αφαιρείτε τη πέτσα του και τα κόκαλα (αν έχει). Στη συνέχεια τν κόβετε σε μικρά κομμάτια, σχεδόν σε μεγάλες μπουκιές.
  3. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ρίχνετε τα πράσα, τις πιπεριές και το σέλινο και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα ντοματάκια και αλάτι, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. 
  4. Προσθέτετε τα κομμάτια μπακαλιάρου, το ρύζι και το νερό και σιγοβράζετε για άλλα 20 λ ή μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. Αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό.Ραντίζετε το φαγητό σας με χυμό λεμονιού, το πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ανακατεύετε ελαφρώς και το σερβίρετε αμέσως. 

Photo

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπακαλιάρος πρασοσέλινο με ρύζι

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.