Μπακλαβάς !!!!

ΤΡΑΓΑΝΟΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ:

1 πακετο φυλλα κρουστας Βηρυτου,

300 γρ καλο αγελαδινο βουτυρο λιωμενο,

600 γρ καρυδι ψιλοκομμενο αναμικτο με 1 κουταλακι του γλυκου κανελλα,

1 κ.γ.κοφτή γαρυφαλλο!

Βουτυρωνουμε το ταψι η το πυρεξ (30χ27ν)!

Βαζουμε στον πατο 5 φυλλα βουτυρωντας τα!

Ριχνουμε γεμιση!

Συνεχιζουμε βαζουμε 2 φυλλα βουτυρωντας τα και ριχνουμε γεμιση!

Ξανα 2 φυλλα βουτυρωμα γεμιση!

Ξανα 2 φυλλα βουτυρωμα.γεμιση!

Τελος βαζουμε 5 φυλλα βουτυρωνοντας τα!

Ριχνουμε το βουτυρο πανω το αλοιφουμε καλα και το βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες!

Στην συνεχεια το βγαζουμε και το κοβουμε σε ισα κομματια!

Ραντιζουμε με νερο και το ψηνουμε στους 160 β προθερμασμενο αντιστασεις να κοκκινίσει καλα! 

ΣΙΡΟΠΙ:

3 ποτηρια νερου νερο,3 ποτηρια νερου ζαχαρη,2 κ.σ.μελι,το χυμο ενος λεμονιου για 4 λεπτα!

Σιροπιαζουμε καυτο γλυκο κρυο σιροπι!

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΙΝΑΙ::ΚΑΛΟ ΨΗΣΙΜΟ,ΚΑΛΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΑ,ΚΑΛΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!


Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.