“Μπιφτέκια” με γλυκοπατάτες και ρεβίθια

Πριν λίγες μέρες είδα σε πάγκο της λαϊκής γλυκοπατάτες, δεν είναι της εποχής, αλλά είχα βάλει στα σχέδια μια συνταγή φίλης με γαρίδες.  Οι γλυκοπατάτες ήρθαν στο σπίτι αλλά γαρίδες μετά δεν βρέθηκαν.

Στις σχεδόν καθημερινές  ανταλλαγές φωτογραφιών των πιάτων μας με τα παιδιά μου έφτασε η ιδέα για αυτό που θα σας παρουσιάσω σήμερα με περιληπτική περιγραφή της συνταγής.

Προκειμένου να αξιοποιηθούν οι γλυκοπατάτες αλλά και τα ρεβίθια που μπήκαν στην κατάψυξη, κάποια άλλη φορά, σήμερα έφτιαξα αυτά τα μπιφτέκια, πρόταση των παιδιών μου.

“Μπιφτέκια” με γλυκοπατάτες και ρεβίθια

Print Recipe

Μερίδες
4 μπιφτέκια

Μερίδες
4 μπιφτέκια

“Μπιφτέκια” με γλυκοπατάτες και ρεβίθια

Print Recipe

Μερίδες
4 μπιφτέκια

Μερίδες
4 μπιφτέκια

Συστατικά

  • 300 γρ
    γλυκοπατάτες βάρος καθαρισμένων
  • 200 γρ
    ρεβίθια προβρασμένα
  • 1
    μικρό κρεμμύδι
  • 1
    μικρή σκελίδα σκόρδου
  • 2 κουτ. σούπας
    αλεύρι μαλακό
  • 3 κουτ. σούπας
    νιφάδες βρώμης
  • 1/4 κουτ.γλυκού
    καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κουτ. γλυκού
    κύμινο

  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας
    ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει . Βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται, προσοχή μη διαλυθούν. Τις στραγγίζουμε καλά.

  2. Αν δεν έχουμε έτοιμα προβρασμένα ρεβίθια θα πρέπει από το προηγούμενο βράδυ να τα μουλιάσουμε και να τα βράσουμε την επομένη.

  3. Σε πολυκόφτη ή επεξεργαστή τροφίμων λιώνουμε σταδιακά τα ρεβίθια, τις γλυκοπατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μεταφέροντας τα σε ένα μπολ ανάμειξης.

  4. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα για 2-3 ώρες.

  5. Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

  6. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού και τοποθετούμε στην εστία.

  7. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο μειώνουμε την ένταση της εστίας σε μεσαία και προσθέτουμε τα μπιφτέκια. Αφήνουμε να ψηθούν από την μια πλευρά περίπου 3-4 λεπτά και γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη για άλλα τόσα λεπτά.

  8. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα της επιλογής μας. Εδώ είναι γλιστρίδα με σκόρδο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και βαλσαμικό.

Σημειώσεις

Εγώ τηγάνισα τα δυο και ήταν το σημερινό μου γεύμα.  Σχεδιάζω να ψήσω τα άλλα δύο στο BBQ ή στο γκριλ για να δω τη διαφορά. Πάντως δεν θυμίζουν τηγανιτό.

Βγαίνουν αρκετά μαλακά κατάλληλα και για μικρά παιδιά.

Αν κάποιο από τα μπαχαρικά δεν σας αρέσει μπορείτε να το παραλείψετε.

Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τη γλουτένη μπορεί να αντικαταστήσει το αλεύρι με κάποιο χωρίς γλουτένη, π. χ. αλεύρι ρεβιθιού.

Μπορούμε να τα πλάσουμε σε μικρότερα σαν κεφτεδάκια, οι επιλογές δικές σας.

Για τη σαλάτα με τη γλιστρίδα μπορείτε να δείτε εδώ .

Πηγή: asproylas.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.