Μπιφτέκια ψαριού με σάλτσα μουστάρδας

Πεντανόστιμα ψαρομπίφτεκα με μια υπέροχη σάλτσα μουστάρδας για να απολαύσετε μικροί και μεγάλοι ένα υγιεινό πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή της Ντ. Νικολάου που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • Για τα μπιφτέκια ψαριού
  • 800 γρ. φιλέτο τόνου ή φιλέτο σολομού [*]
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 αυγού το ασπράδι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη ψίχα ψωμιού
  • 1/2 ματσάκι άνηθος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κ.γ. γλυκάνισος κοπανισμένος σε σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού σόδα (το αναψυκτικό)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • τριμμένη φρυγανιά (αν χρειαστεί)
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα μουστάρδας
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μικρό, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ κονιάκ
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα μαλακή
  • 1/2 κ.γ. σιναπόσπορο (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα μπιφτέκια ψαριού: Για να φτιάξετε τα ψαρομπίφτεκα είτε κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα φιλέτα του ψαριού σε πολύ μικρά κομμάτια είτε τα χοντρο-πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Αν δείτε ότι κατά την πολτοποίηση κολλάει το ψάρι στα μαχαίρια της συσκευής, προσθέτετε τη σόδα που ορίζει η συνταγή σε αυτό το στάδιο.
  2. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα ζουμερό και αφράτο μείγμα. Πλάθετε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα πιέζετε με τις παλάμες μας ώστε να γίνουν πλακέ. Αν το μείγμα είναι πολύ υδαρές και δεν πλάθεται προσθέτετε λίγη τριμμένη φρυγανιά και συνεχίζετε το ζύμωμα.Προσοχή: το μείγμα δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτό. 
  3. Μεταφέρετε τα μπιφτέκια σε ένα μεγάλο πιάτο και τα βάζετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή για 30 λ στην κατάψυξη για να σφίξουν καλά. Εν συνεχεία, τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε σε δυνατό γκριλ για περίπου 7–8 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους αλλά να μην στεγνώσουν.
  4. Για τη σάλτσα μουστάρδας: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγανάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Σβήνετε με το κρασί και το κονιάκ, προσθέτετε το νερό και βράζετε τη σάλτσα μέχρι να μειωθεί στο μισό. Μετά προσθέτετε τη μουστάρδα και το σιναπόσπορο (προαιρετικά), ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε και δοκιμάζετε.
  5. Αν η σάλτσα είναι αρκετά όξινη για τις γεύση σας προσθέτετε λίγη ζάχαρη. Αποσύρετε και σερβίρετε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και τα συνοδεύετε με άγριο ρύζι ή άλλο πιλάφι επιλογής σας και με μια ωραία λαχανοσαλάτα με καρότο και σέλινο ή μαϊντανό. 

[*] Προτείνουμε να φτιάξετε τα μπιφτέκια σας με φρέσκο τόνο. Επειδή όμως φρέσκο τόνο δεν βρίσκετε εύκολα παρά μόνο σε καλά ψαράδικα και σε κεντρικές ψαραγορές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευασμένο τόνο φιλέτο που θα βρείτε στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. (βρήκα συσκευασμένο “ΤΡΑΤΑ” στον ΑΒ Βασιλόπουλο). Εναλλακτικά τα φτιάχνετε με φιλέτο σολομό. 

Tip: Για να πλάσετε πιο εύκολα τα μπιφτέκια, βουτάτε τα χέρια σας σε παγωμένο νερό πριν και μετά από κάθε μπιφτέκι που πλάθετε. Επίσης, αν επιθυμείτε, μπορείτε να φτιάξετε μπέργκερ με τα μπιφτέκια, που θα αρέσουν ιδιαίτερα τα παιδιά, θα πάρετε φραντζολάκια ατομικά, θα τα κόψετε στη μέση και θα βάλετε ανάμεσα από ένα ψαρομπιφτέκι. Συμπληρώνετε με φύλλα μαρουλιού, σάλτσα μουστάρδας και φέτες ντομάτας.

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπιφτέκια ψαριού με σάλτσα μουστάρδας

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.