Νέα γαστρονομική ταυτότητα στο Kapsaliana Village Hotel

Το Kapsaliana Village Ηotel στο ιστορικό χωριό Καψαλιανά της Κρήτης ανοίγει το νέο κεφάλαιο στη γαστρονομία του, καλωσορίζοντας τον chef Νίκο Θωμά. 

Με έμπνευση από την μακρά ιστορία του οικισμού, δημιούργησε τα μενού του εστιατορίου, ανανεώνοντας πλήρως την κουζίνα του ξενοδοχείου από το πρωινό και τα σνακς μέχρι το γεύμα, το δείπνο και τα cooking lessons. 

Ο πολυβραβευμένος σεφ ενθουσιάστηκε με τις τοπικές πρώτες ύλες, την φρεσκάδα από τα προϊόντα στα μποστάνια του χωριού, υπογράφοντας την gourmet εκδοχή των παραδοσιακών Κρητικών πιάτων.

Στο πρωινό, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν  παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα από τον μπουφέ στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου. Το προσωπικό του ξενοδοχείου θα σερβίρει ακολουθώντας τα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής που επιβάλλονται λόγω  Covid–19.

Το πρωινό μενού εμπλουτίζεται με τις à la carte εντυπωσιακές συνταγές αυγών σε ποικιλία επιλογών όπως: ποσέ με πέστροφα, τηγανητά με στάκα , ομελέτα με ανθότυρο και τυροζούλι, «νεράτα» με μανιτάρια και άρωμα τρούφας ή ποσέ με σταφίδες και κρητικό αβοκάντο.

Στο μεσημεριανό γεύμα ο σεφ δημιουργεί παράδοση αφού κλείνει το μάτι σε αντιπροσωπευτικές γεύσεις της Κρήτης, αφθονία σε μυρωδικά & βότανα για να αρτύσει μοσχίδα carpaccio ή ταρτάρ ολόφρεσκου ψαριού με ρακί και σφένδαμο.

Στο ψάρι του προσθέτει κρέμα ούζου και λαδολέμονο αχινού γιά εκείνο το ψαγμένο touch σε κάθε πιάτο που σερβίρει πλάϊ στην πισίνα η στις βεράντες και τους κήπους. Σταμναγκάθι, ασκόλιμπροι, μάραθος, λουΐζα και τσιγαριαστά χόρτα έρχονται  από την ανέγγιχτη Ρεθυμνιώτικη φύση και τα περιβόλια με αποτέλεσμα να γίνονται γαστριμαργικό παρεάκι με τσάτνευ ελιάς και καραμέλα σκόρδου.

Στο δείπνο, τα πιάτα του Νίκου Θωμά έχουν την αρχοντιά αλλά και την εκζήτηση των διακοπών αφού κάθε βράδυ είναι ξεχωριστό και οι παραθεριστές φτιάχνουν το άλμπουμ των αναμνήσεων τους. Ραβιόλι γεμιστό με κόκορα αλλά και ψάρι αλά πολίτα με αγγιναράκι κρητικό. Λένε, όσοι δοκίμασαν ότι τα ρεβύθια του με μεδούλι και καραβίδα αλλά και η σούπα τσουκνίδας με αβοκάντο και ξινόγαλα θα αφήσουν εποχή.

Κάθε βράδυ το μενού εμπλουτίζεται από παραδοσιακά πιάτα ημέρας και επιλογές που προτείνει ο σεφ.

Στα νέα κρητικά ανταμώματα γεύσεων  συγκαταλέγονται το κουνέλι με εστραγκόν και αρνίσια μπόλια αλλά και το παρφέ από συκωτάκια πουλερικών που συναγωνίζονται στα πρώτα πιάτα το μοσχάρι ταρτάρ γιουβαρλάκια και την ντομάτα με αχινό.

‘Οσο για τα γλυκά , η chef pâtissier και δεξί χέρι του σεφ απογειώνει τους ουρανίσκους με ιδιαίτερες «συναντήσεις» στο επιδόρπιο, όπως , όταν το μήλο σμίγει με το παγωτό τριαντάφυλλο και η πικρή σοκολάτα ερωτεύεται το παγωτό μέλι, ενώ η πάβλοβα με φρούτα του δάσους  περιχύνεται με κρέμα βασιλικού.

Η γαστρονομία στα Καψαλιανά συμπληρώνεται με τα private dinners, τα cooking lessons και τα πικ νικ. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, ο chef διαμορφώνει το private dinner αποκλειστικά για εσάς ενώ σερβίρεται στην ιδιωτική ταράτσα των δωματίων.

No Newer Articles

Πηγή: mamapeinao.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.