syntages-ths-asproylas
Όλες οι συνταγές

Ξίδι αρωματισμένο με κυνόροδα και λεμόνι

Με τα αρωματισμένα ξίδια έχω ασχοληθεί και άλλες φορές μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ τα πειράματα μου.

Αυτή τη φορά για άλλο έψαχνα στα βιβλία μου και αλλού καταλήγω.

Πριν λίγες μέρες αγαπητή φίλη μου έστειλε κυνόροδα που μάζεψε στις βόλτες της καραντίνας.

Η ανιψιά μου προχτές μου έφερε μια σακούλα λεμόνια από τη λεμονιά της αυλής τους.

Ψάχνοντας τι να κάνω με τα λεμόνια έπεσα πάνω σε αυτό το ξίδι.

Θα περιμένω δυο τρεις βδομάδες να έχω αποτέλεσμα, οι προτάσεις είναι να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες σε κοτόπουλο ή ψάρι ακόμη και να ραντίσουμε με αυτό πεπόνι ή προσιούτο.

Αν δεν έχετε κυνόροδα χρησιμοποιείστε μόνο λεμόνι και πορτοκάλι.

Το δικό μου πρόβλημα ήταν ότι λόγω καραντίνας, δύσκολα βρήκα μπουκάλι να το βάλω, χρειάζεται ένα με μεγάλο στόμιο και κατά προτίμηση με πλαστικό πώμα ή φελλό γιατί τα μεταλλικά οξειδώνονται.

Ξίδι αρωματισμένο με κυνόροδα και λεμόνι

Print Recipe

Ξίδι αρωματισμένο με κυνόροδα και λεμόνι

Print Recipe

Συστατικά

  • 500 ml
    Μηλόξιδο ή λευκό ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού
    ζάχαρη προαιρετικό

  • κυνόροδα

  • φλούδες από ακέρωτα και αψέκαστα λεμόνια ή πορτοκάλια

  • ξύλινο σουβλάκι

  • μπουκάλι με μεγάλο στόμιο

Διαδικασία

  1. Πλένουμε καλά το λεμόνι και με ένα κοφτερό μαχαίρι ή το εργαλείο που καθαρίζουμε πατάτες κόβουμε τη φλούδα του χωρίς να πάρουμε από το άσπρο μέρος.

  2. Σε ξύλινο σουβλάκι περνάμε εναλλάξ κυνόροδα και φλούδα λεμονιού.

  3. Ζεσταίνουμε πολύ λίγο το ξίδι με τη ζάχαρη για να λιώσει. Όταν κρυώσει το μεταφέρουμε στο μπουκάλι μας βυθίζουμε μέσα το σουβλάκι και κλείνουμε καλά.

  4. Αφήνουμε σε σκοτεινό ντουλάπι για δυο τρεις εβδομάδες, αφαιρούμε με μια λαβίδα το σουβλάκι και είναι έτοιμο για χρήση.
    Θα μπορούσαμε να το αφήσουμε και περισσότερο χρόνο.

Σημειώσεις

Το ξίδι που χρησιμοποίησα είναι ένα αφιλτράριστο μηλόξιδο που υπήρχε στο σπίτι.

Πηγή: asproylas.gr

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.