Παγωτό καραμέλα χωρίς παγωτομηχανή

Σπιτικό παγωτό καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το πιο νόστιμο παγωτό καραμέλα με βελούδινη υφή και μάλιστα χωρίς παγωτομηχανή.

Παγωτό καραμέλα

Παγωτό με καραμέλα χωρίς παγωτομηχανή

Τάσος Αντωνίου

Σπιτικό παγωτό καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το πιο νόστιμο παγωτό καραμέλα με βελούδινη υφή και μάλιστα χωρίς παγωτομηχανή.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 7 ώρες

ΥΛΙΚΑ

  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πρέζα ανθός αλατιού
  • 80 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αναμειγνύουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να δέσουν τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή και βελούδινη σαντιγί.
  • Ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και τα αμύγδαλα. Με μαρίζ ανακατεύουμε τα υλικά να απλωθούν σε όλη τη σαντιγί.
  • Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Ισιώνουμε το παγωτό με τη μαρίζ. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες πριν το σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε το παγωτό με αλατισμένη καραμέλα όσο είναι παγωμένο. Προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα που κρατήσαμε στην άκρη.

ΒΙΝΤΕΟ

[embedded content]
No Newer Articles

Πηγή: mamapeinao.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.