Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου

Πεντανόστιμο παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου και κοντό ζυμαρικό, όπως πέννες ή κοφτό μακαρονάκι καλυμμένο με πικάντικη μπεσαμέλ με μουστάρδα και κάρυ. Μια συνταγή (βασική ιδέα και Photo από εδώ) για να απολαύσετε ένα γευστικότατο πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, το αγαπημένο όλων παστίτσιο αλλά σε μια πιο ελαφριά εκδοχή του κλασικού παστίτσιο μιας και περιλαμβάνει κιμά κοτόπουλου και μια πιο ελαφριά μπεσαμέλ. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το μείγμα κιμά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 600 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου 
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ζυμαρικό
  • 400 γρ. κοντό ζυμαρικό όπως πέννες, κοφτό μακαρονάκι κ.λ.π. 
  • χοντρό αλάτι
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 400 ml γάλα 
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το παστίτσιο
  • λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη [*]
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μπεσαμέλ: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κορν φλάουρ μαζί με λίγο από το κρύο γάλα και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως το κορν φλάουρ. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια φωτιά, με σύρμα μέχρι να σφίξει η κρέμα. 
  2. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά την αφήνετε για λίγο να κρυώσει ελαφρώς και μετά προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά, το κάρυ, τη μουστάρδα, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. 
  3. Για το μείγμα κιμά: Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ½ λ επιπλέον. Προσθέτετε το κιμά, δυναμώνετε τη φωτιά και τον σοτάρετε για 4-5 λ, ανακατεύοντας διαρκώς και ζωηρά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κομματιαστεί ο κιμάς και να αλλάξει χρώμα. 
  4. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ με τους χυμούς τους, το πελτέ ντομάτας, το κόλιανδρο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το κάρυ και 1 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας ανακατεύετε και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Μετά χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύετε τη σάλτσα κιμά για 17-20 λ περίπου ή μέχρι να σωθούν τα υγρά και μείνει ο κιμάς με το λαδάκι του. Αποσύρετε το κιμά από τη φωτιά και τον αφήνετε στην άκρη μέχρι να χλιαρίνει ελαφρώς.
  5. Για το ζυμαρικό: Παράλληλα με το κιμά βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό 2-3 λ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφετε στη συσκευασία ή μέχρι να μείνει αλ τέντε εφ” όσον θα ψηθεί και στο φούρνο. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα στραγγίζετε καλά. 
  6. Για το παστίτσιο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα βαθύ ταψί, ρίχνετε μέσα το ζυμαρικό σας, τα χτυπημένα αυγά, το τριμμένο τυρί, το γιαούρτι ανακατεμένο καλά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά με 2 μεγάλα κουτάλια. 
  7. Προσθέτετε τη σάλτσα κιμά και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τα κουτάλια και μόλις ενσωματωθεί ισομερώς ο κιμάς ισιώνετε την επιφάνεια. Σκεπάζετε με τη μπεσαμέλ και ψήνετε το παστίτσιο σας στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του. Το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.

[*] Προαιρετικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τη κεφαλογραβιέρα με θρυμματισμένη φέτα. 

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.