Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια του Τάσου Αντωνίου! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για βουτυράτα, τραγανά πασχαλινά κουλούρια.

Να θυμάστε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας βούτυρο για τα πασχαλινά κουλουράκια σας. Αν προτιμάτε πλούσια βουτυρένια γεύση, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αιγοπρόβειο βούτυρο. Η κουζίνα σας θα γεμίσει με ανεπανάληπτα αρώματα!

Δείτε ακόμα: 7 tips για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια εύκολα και γρήγορα

Πασχαλινά κουλουράκια

Print Recipe

5 from 1 vote

Πασχαλινά κουλουράκια

Τα πασχαλινά κουλουράκια του Τάσου Αντωνίου! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για βουτυράτα, τραγανά πασχαλινά κουλούρια.
Prep Time30 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time50 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Πασχαλινά κουλουράκια
Servings: 30
Calories: 230θερμίδες

Ingredients

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25 γρ. πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα

Instructions

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γάλα, ένα αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αναμειγνύουμε τα υλικά με το σύρμα ή με το φτερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Προσέχουμε να μην χτυπήσουμε πολύ το μείγμα για να μη σκληρύνει η ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Αφού κρυώσει, την χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και ξεκινάμε το πλάσιμο. Ρολάρουμε τη ζύμη στον πάγκο, μέχρι να έχουμε μακρόστενα κορδόνια. Τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα ή σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Είναι σημαντικό όλα τα σχήματα να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
  • Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού για να γυαλίσουν.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Τα κουλουράκια είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο και λαμπερό χρώμα!
No Newer Articles

Πηγή: mamapeinao.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: