Πιλάφι με πιπεριές, μανιτάρια και γαρίδες

Πιλάφι με πιπεριές, μανιτάρια και γαρίδες | Συνταγές – Sintayes.gr

Πιλάφι με πιπεριές, μανιτάρια και γαρίδες

Πεντανόστιμο πιλάφι με χρωματιστές πιπεριές, με μανιτάρια και γαρίδες. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα γευστικότατο, υγιεινό και νηστίσιμο φαγητό που θα ετοιμάσετε γρήγορα και θα αρέσει πολύ σε όσους το δοκιμάσουν στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. 

Υλικά συνταγής

  • 1½ φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 1 πιπεριά κόκκινη μικρή, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη μικρή, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
  • 1 πιπεριά κίτρινη μικρή, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
  • 125 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κιλό γαρίδες ολόκληρες καθαρισμένες από το εντεράκι τους (κατά προτίμηση φρέσκες ή καταψυγμένες)
  • 1 ξερό μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες μέτριες, αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. ούζο
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι 
  • αλάτι, φρεστροτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις γαρίδες σε 3½ φλ. τσαγιού κοχλαστό νερό μαζί με το ξίδι για 2-3 λ  ή μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα – δεν πρέπει να παραβράσουν γιατί θα σκληρύνουν. Τις στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό τους. Αφήνετε τις γαρίδες να κρυώσουν λίγο και τις καθαρίζετε. Αν θέλετε, αφήνετε μερικές ολόκληρες για το γαρνίρισμα.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Όταν πιουν τα υγρά τους τα σβήνετε με το ούζο και προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 5 λ και προσθέτετε το ζωμό από τις γαρίδες. Όταν πάρει βράση προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λ.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τις καθαρισμένες γαρίδες (κρατάτε τις ολόκληρες για γαρνίρισμα), ανακατεύετε απαλά και αφήνετε το πιλάφι να σιγοβράσει για άλλα 3 λ περίπου ή μέχρι να πιει το ζωμό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με πετσέτα και το καπάκι και το αφήνετε να σταθεί για 5-6 λ.
  4. Μεταφέρετε το πιλάφι σε φόρμα και, όταν το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, το γαρνίρετε με τις ολόκληρες γαρίδες που έχετε φυλάξει. Πασπαλίζετε από πάνω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε. Καλή σας όρεξη!

Πηγή

loading…

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πιλάφι με πιπεριές, μανιτάρια και γαρίδες

You cannot copy content of this page

Πηγή: sintayes.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.