Ποπ κορν με καραμέλα

Συνταγή για ποπ κορν με καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε σπιτικό ποπ κορν με καραμέλα, ιδανικό για σνακ, πάρτυ ή ταινίες στο σπίτι μαζί με καλή παρέα.

Ποπ κορν με καραμέλα

Συνταγή για ποπ κορν με καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε σπιτικό ποπ κορν με καραμέλα, ιδανικό για σνακ, πάρτυ ή ταινίες στο σπίτι μαζί με καλή παρέα.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο25 λεπτά
Course: Σνακ
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Ποπ κορν
Servings: 4
Θερμίδες: 150 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.γλ. βούτυρο
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • αλάτι

Για την καραμέλα:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. νερό
  • 2 κ.γλ. χυμός λεμονιού
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε βούτυρο και το αφήνουμε σιγά σιγά να λιώσει σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην καεί. Όταν λιώσει, ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά να βουτυρωθούν όλοι οι σπόροι. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σύντομα θα αρχίσουν να “σκάνε” όλοι οι σπόροι και το καλαμπόκι θα γίνει ποπ κορν. Μεταφέρουμε το ποπ κορν σε μπολ και αλατίζουμε καλά.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα:

  • Σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ζάχαρη, νερό και χυμό φρέσκου λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί και να βράσει. Είναι πολύ σημαντικό να μην ανακατέψουμε την καραμέλα με κουτάλα ή σπάτουλα. Μετά από 8 περίπου λεπτά, η καραμέλα θα αρχίσει να παίρνει χρώμα στις άκρες. Από αυτό το σημείο και μετά είναι πολύ εύκολο να καεί η καραμέλα και να πικρίσει. Γι’ αυτό ανακινούμε γρήγορα το σκεύος μέχρι να πάρει καραμελένιο χρώμα όλο το μείγμα. Όσο πιο πολύ σκουραίνει η καραμέλα, τόσο πιο πολύ θα πικρίσει και κινδυνεύει να καεί.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο καια ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Κατόπιν περιχύνουμε τα ποπ κορν με την καραμέλα και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα καραμελωμένα ποπ κορν σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε η καραμέλα να σταθεί για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Εάν περισσέψει καραμέλα, την αποθηκεύουμε σε βάζο στο ψυγείο.
No Newer Articles

Πηγή: mamapeinao.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.