Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα! Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για πορτοκαλόπιτα είναι εδώ. Δοκιμασμένη πολλές φορές αξίζει να τη δοκιμάσετε και βάζουμε στοίχημα οτι θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας συνταγές.

Πορτοκαλόπιτα

Print Recipe

5 from 3 votes

Πορτοκαλόπιτα του Τάσου

Συνταγή για πορτοκαλόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερή πορτοκαλόπιτα με ψημένο φύλλο και ένα μυστικό υλικό που την κάνει πραγματικά θεϊκή. 
Prep Time30 λεπτά
Cook Time50 λεπτά
Total Time1 ώρα 10 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Πορτοκαλόπιτα
Servings: 10
Calories: 280θερμίδες

Ingredients

Για την πορτοκαλόπιτα:

  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
  • αυγά
  • 200  γρ. ζάχαρη
  • κ.γλ. βανίλια
  • 300  γρ. γιαούρτι στραγγιστό με πλήρη λιπαρά
  • κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. πολτός πορτοκαλιού ή μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 200  ml  αραβοσιτέλαιο

Για το σιρόπι:

  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα

Instructions

  • Για την πορτοκαλόπιτα θα χρειαστούμε νωπά φύλλα κρούστας. Τα τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι. Κόβουμε σε λεπτά κομμάτια και διαχωρίζουμε τα φύλλα που τυχόν έχουν μπερδευτεί πάνω στη λαμαρίνα. Ψήνουμε στους 180οC για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

  • Σε κατσαρολάκι βράζουμε νερό, κρυσταλλική ζάχαρη, ένα ξύλο κανέλας και τον χυμό και ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι. Πρέπει να δέσουν τα υλικά και η υφή του να είναι αραιή. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας:

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε τη βανίλια, στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε με το σύρμα ζωηρά. Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Σταδιακά, προσθέτουμε τα ψημένα φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Αυτό επιτρέπει στην πορτοκαλόπιτα να αφρατέψει και να γίνουν τα φύλλα τραγανά κατά το ψήσιμο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση ή σε ταψί που έχουμε αλείψει με αραβοσιτέλαιο. Χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο για να φύγει ο περιττός αέρας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά η πορτοκαλόπιτα.
  • Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο. Με ένα ξύλινο καλαμάκι τρυπάμε την πορτοκαλόπιτα σε όλη την επιφάνειά της. Τη σιροπιάζουμε αμέσως, όπως είναι καυτή, με το κρύο σιρόπι, σε δόσει;. Αφήνουμε λίγο λίγο να απορροφηθεί και συνεχίζουμε το σιρόπιασμα.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Video

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tj4_VBHxwrY?feature=oembed&showinfo=0&rel=0&modestbranding=1&iv_load_policy=3&playsinline=1&enablejsapi=1&w=500&h=281]

Δείτε ακόμα: Συνταγή για φανταστικούς λουκουμάδες

No Newer Articles

Πηγή: mamapeinao.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: