Πράσα με δαμάσκηνα

Οι ώρες δεν περνούν, όρεξη δεν υπάρχει για τίποτα, μόνο σταυρόλεξα λύνω και που που ρίχνω καμιά ματιά σε βιβλία μαγειρικής. Εκεί είδα μια καταγραφή της αείμνηστης Εύης Βουτσινά για αυτό το πιάτο.

Αναφέρει ότι το συνηθίζουν στα Γιάννενα και Άρτα και πολλές φορές προσθέτουν και χοιρινό κρέας.

Στο ψυγείο είχαν ξεχαστεί λίγα πράσα, δαμάσκηνα υπάρχουν για άλλους λόγους κι έτσι το σκάρωσα σήμερα για μεσημεριανό μου σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύω -διανύουμε.

Δοκιμάστε το!

Πράσα με δαμάσκηνα

Print Recipe

Μερίδες
2 μερίδες
Μερίδες
2 μερίδες
Πράσα με δαμάσκηνα

Print Recipe

Μερίδες
2 μερίδες
Μερίδες
2 μερίδες

Συστατικά

  • 2-3 πράσα το λευκό μέρος μόνο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 3-4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 ml χυμό ντομάτας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε – πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες περίπου πέντε εκατοστών. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι.

  2. Σε κατσαρόλα πλατιά βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε ελαφρά γυρίζοντας τα προσεκτικά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.

  3. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας νοστιμίζουμε με αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ίσα που να σκεπάζει τα λαχανικά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

  4. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ακόμη ώσπου να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

  5. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα,τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

Σημειώσεις

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια σελινόριζας ή φινόκιου.

Πηγή: asproylas.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.