Ρεβανί πανεύκολο !!!!

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΕΥΚΟΛΟ ΡΕΒΑΝΙ !!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ(250 ml):

5 αυγα,

500 γρ σιμιγδαλι χοντρο,

1 κουπα γαλα φρεσκο,

1 κουπα σπορελαιο,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,ξυσμα

1 φρεσκου λεμονιου,

50 γρ ζαχαρη!!!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!

Ριχνουμε το γαλα-σπορελαιο-σιμιγδαλι σιγα-σιγα-βανιοια-μπεικιν-ξυσμα!

Λαδωνουμε το ταψι(30ν) και ριχνουμε το μείγμα!

Ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 4 κουπες ζαχαρη με 4 κουπες νερο,το χυμο ενος λεμονιου για 5 λεπτα!

Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα μια κουταλια της σουπας βουτυρο!

Αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και σιροπιαζουμε σιγα-σιγα!

Το αφηνουμε πολλες ωρες ωσπου να το κοψουμε!

Σερβιρουμε με παγωτο η και σκετο!

Συνταγή φωτό από κ.  Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!


Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.