Σοκολένιο Κέικ με γλάσο κόλαση, έτοιμο σε 5΄

Υλικά: (για στρογγυλή φόρμα 26εκ.)

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 γιαούρτι(100γρ.) και γάλα 2% ή πλήρες(150ml) = σύνολο 1 κούπα
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 φακελάκι κουβερτούρα Παυλίδης σε σταγόνες (100γρ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
Ζάχαρη άχνη ή γλάσο από 2 κουβερτούρες, για το πασπάλισμα
Παρασκευή:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στην αντίσταση, στους 180˚C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ανακατεύουμε μαζί με το αλάτι και τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα μπολ.
 
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη βανίλια, τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο.
Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και αφού ομογενοποιηθούν,
 
 προσθέτουμε το μίγμα γιαούρτι – γάλα, ανακατεύουμε 
και στο τέλος το μίγμα με το κακάο – αλεύρι – σοκολάτας.
 
Στρώνουμε τη φόρμα μας ή το ταψάκι μας ή το τσέρκι μας με λαδόκολλα. και ρίχνουμε το μίγμα μας.
Μεταφέρουμε με προσοχή το κέικ στον φούρνο και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 55’. Ελέγχουμε μ’ ένα μαχαίρι, αν είναι ψημένο, αλλιώς το αφήνουμε για 5’-10’ σε σβηστό φούρνο.
 
Ξεφορμάρουμε και ή το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αφού κρυώσει καλά,
 
ή το στρώνουμε με γλάσο σοκολάτας, αφού λιώσουμε πρώτα σε μπαιν μαρί τις κουβερτούρες.

Πηγή: mary-syntages.blogspot.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.