Σολομός με ντοματίνια ελιές και σαλάμι
Το Σάββατο είναι πάντα ημέρα ψαροφαγίας, για αυτό το Σάββατο μιας και περιμέναμε έντονα καιρικά φαινόμενα φρόντισα από την προηγούμενη μέρα να κάνω όλα τα ψώνια.
Έτσι επηρεασμένη από την κόρη, που μου είχε στείλει αυτή την πρόταση για σολομό, φρόντισα να γυρίσω από το ΣΜ με δύο φιλέτα σολομού.
Εγώ με το σολομό δεν αγαπιόμαστε ιδιαίτερα ίσως η λιπαρότητα του ψαριού μου φέρνει μια δυσπεψία, έλα όμως που ήθελα να δοκιμάσω την πρόταση.
Η ιδέα είναι από το βιβλίο του Jamie Oliver με συνταγές με πέντε υλικά (αν δεν κάνω λάθος τον τίτλο)
Συστατικά
- 2
φιλέτα σολομού - 8-10
ντοματίνια κομμένα στη μέση - 10
ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες - 5-6
ροδέλες σαλάμι αέρος -
φύλλα βασιλικού - 1 κουτ. σούπας
ξύδι -
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι -
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
-
Σε κρύο τηγάνι βάζουμε το σολομό με την πέτσα προς τα επάνω και τοποθετούμε σε καυτή εστία. Μόλις αρχίσει να βγάζει ατμούς χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια και ψήνουμε για 2-3 λεπτά. Γυρίζουμε τα κομμάτια και συνεχίσουμε το ψήσιμο για 5-6 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά (ανάλογα με το πάχος ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος). Μεταφέρουμε σε πιάτα.
-
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια, τα φύλλα βασιλικού, μια κουταλιά ξύδι αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τις ελιές λίγο ελαιόλαδο και 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήνουμε να βράσουν 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το σαλάμι συνεχίζοντας για ακόμη 1-2 λεπτά.
Σημειώσεις
Η αρχική πρόταση είχε τσορίζο αλλά εγώ έβαλα ένα σαλάμι αέρος που υπήρχε στο σπίτι.
Πηγή: asproylas.gr