Σπαγγέτι με μύδια

Μια φορά την εβδομάδα το πρόγραμμα μας έχει ζυμαρικά, άλλοτε απλά με μια σάλτσα λαχανικών ή προσθήκη κάποιων εποχιακών λαχανικών ή και αλλαντικών , σπάνια με κιμά, και κάποιες φορές με προσθήκη θαλασσινών.

Αυτή την εβδομάδα σκέφτηκα να προσθέσω μύδια μαζί με κάποια λαχανικά και είχαμε ένα υπέροχο πιάτο.

 

Σπαγγέτι με μύδια

Print Recipe

Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Σπαγγέτι με μύδια

Print Recipe

Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά

Συστατικά

  • 140 γρ σπαγγέτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ρίζα φινόκιου κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 μεγάλα πομοντόρι ή μια μεγάλη ντομάτα
  • 450 γρ μύδια κατεψυγμένα με μισό κέλυφος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Κόβουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και το κολοκυθάκι σε μικρούς κύβους. Ξεφλουδίζουμε τα πομοντόρι και τα κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε τα μύδια τα ελέγχουμε για τυχόν άμμο και κρατάμε τα μισά με το κέλυφος ή και όλα.

  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το φινόκιο γυρίζοντας το με μια κουτάλα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

  3. Παράλληλα σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε το σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο.

  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι τους κύβους του κολοκυθιού και τους μισούς από την ντομάτα. Συνεχίζουμε για ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας περιοδικά.

  5. Προσθέτουμε τα μύδια και 2 κουτάλες σούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια μας. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και βράζουμε για 5 λεπτά.

  6. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα από τα μύδια και τους υπόλοιπους κύβους ντομάτας. Προαιρετικά κόβουμε λίγα φύλλα από μάραθο στην επιφάνεια του πιάτου.

Σημειώσεις

Αν αγοράσετε φρέσκα μύδια η ποσότητα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Θα τα πλύνετε καλά και θα τα αχνίσετε ελέγχοντας και κρατώντας μόνο αυτά που θα ανοίξουν τα κελύφη τους.

Πηγή: asproylas.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: