Σπαγγέτι Amatriciana

Σπαγγέτι Amatriciana, αγαπημένη ιταλική συνταγή. Δοκιμάστε τη σήμερα.

Σπαγγέτι Amatriciana

Εκτύπωση

5 from 1 vote

Σπαγγέτι Amatriciana

Μακαρονάδα Αματριτσιάνα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια ιδιαίτερη ιταλική μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα και μπέικον.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σπαγγέτι Amatriciana
Servings: 4
Θερμίδες: 520 θερμίδες

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  • Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε to μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Αρωματίζουμε με μια σκελίδα σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε να βγάλει τα αρώματά του. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα μας ολόκληρα ντοματάκια. Με τη σπάτουλα πιέζουμε απαλά τα ντοματάκια να διαλυθούν. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά. Θέλουμε να δέσει η σάλτσα χωρίς να γίνει πολύ πηχτή.
  • Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι που βράσαμε χωρίς να τα στραγγίξουμε. Το νερό από το βράσιμο θα βοηθήσει να δέσει ακόμη πιο ωραία η σαλτσούλα μας. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας σε πιάτα και την απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστή.

Βίντεο

[embedded content]

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

No Newer Articles

Πηγή: mamapeinao.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.